Es Çocuk Evi’nde 10. yıl mutluluğu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı özel gereksinimli ailelerin çocuklarına ücretsiz hizmet veren Es Çocuk Evi’nde minikler ve öğretmenleri hep birlikte Es Çocuk Evi’nin 10. yılını pasta keserek kutladı.

Es Çocuk Evi’nde 10. yıl mutluluğu

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı çerçevesinde 2011 yılında Otogar yanında hizmete başlayan ve 4 yıldır da 75. Yıl Mahallesi’nde çocuklara okul öncesi eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi, 10 yaşını kutluyor.

Özel bir proje olarak Avrupa Birliği’nden destek alınarak açılan merkezden öncelikli olarak anne veya babası cezaevinde olan 36-72 ay yaş grubu çocukların faydalandığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı ailelere de öncelik tanındığını belirttiler. Sınıfların yaş gruplarına göre düzenlendiğini ve çocuklara pandemi koşullarına uygun bir şekilde eğitim verildiğine dikkat çeken yetkililer, merkeze ulaşım konusunda da ailelere destek sağlandığını ifade ettiler.

Cezaevinde anneleriyle birlikte kalan çocukları okula kazandırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği de yaptıklarını belirten yetkililer 10 yıllık süreçte 400’e yakın öğrencinin bu hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalandığını ifade ettiler.

10 yıl nedeniyle tüm sınıflar bir araya gelerek öğretmenleri ile birlikte pasta keserken, ebeveynler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e bu hizmet dolayısıyla teşekkür ettiler.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30