Eskişehir'de hayvan ithalatı 8'e katladı!

Türkiye ile Sırbistan arasında uluslararası anlaşmaya ilişkin kanun teklifi görüşmeleri sırasında söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, anlaşma kapsamında Sırbistan’dan ülkeye 5 bin ton büyükbaş hayvan etinin yanı sıra ülkede yetişen pek çok ürünün yüzde yüz vergisiz ülkeye getirileceğini belirterek, CHP olarak anlaşmaya karşı çıktıklarını belirtti.

Eskişehir'de hayvan ithalatı 8'e katladı!

Sadece Eskişehir’de son 5 yılda canlı hayvan ithalatının 8 kat arttığına dikkat çeken Çakırözer, “ Son 5 yılda memleketim Eskişehir’de hayvan ithalatı 8 kat arttı. Eskişehir'in bereketli, verimli topraklarında hayvan ithalatı 8 kat arttı. Bir yandan ‘Buğday ambarıyız’ diyeceğiz, bir yandan ‘Köylü, milletin efendisi’ diyeceğiz ama çiftçinin, besicinin alın terinin karşılığını almasını engelleyeceğiz” dedi. Tarım Bakanı Pakdemirli’nin ‘paramız var ithal ediyoruz’ sözlerini hatırlatan Çakırözer, “Madem paramız var gelin asgari ücreti 2 bin 200 lira yapalım. Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu ortadan kaldıralım” dedi.

SADECE ESKİŞEHİR’DE 8 KAT

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Türkiye ile Sırbistan arasındaki uluslararası anlaşma ile Sırbistan'dan 5 bin ton büyükbaş hayvan etinin yanı sıra 10 bin ton buğday, 15 bin ton ayçiçeği tohumu, 5 bin ton mısır, 5 bin ton soya fasulyesi, 35 bin ton ayçiçeği tohumu yağı yüzde yüz vergi indirimiyle ülkeye getirilecek. Görüşmeler sırasında CHP adına söz alan Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, anlaşmanın Türkiye çiftçi ve üreticisine zarar olduğunu belirterek karşı olduklarını söyledi. Sadece Eskişehir'de son beş yılda hayvan ithalatı 8 kat arttığını belirten Çakırözer, “Memleketim Eskişehir'in bereketli, verimli topraklarında hayvan ithalatı 8 kat arttı. Eskişehirli hayvancılıkta, besicilikte bile hayvanları yabancı ülkelerden satın alıyor. Bir yandan ‘Buğday ambarıyız’ diyeceğiz, bir yandan ‘Köylü, milletin efendisi’ diyeceğiz ama çiftçinin, besicinin alın terinin karşılığını almasını engelleyeceğiz” diye konutu.

ÇİFTÇİ ‘ÜRETEMEYECEĞİZ’ DİYOR

Hafta sonu Bilecik’te gerçekleştirdiği ziyaretlerden dinlediği çiftçilerinin sorunlarını da Meclis kürsüsünden dile getiren Çakırözer, “ Hafta sonu Bilecik'teydik. Bilecik'te çiftçiyle görüştük, ziraat odasını ziyaret ettik. Orada aldığımız mesaj belli: ‘Bir felaket, 2019 yılı bir felaket, artık üretemeyecek, çiftçi, besici artık üretemeyecek’ diyorlar. Buradan hem Eskişehir'de, hem Bilecik'te ve Türkiye'nin dört bir yanında ‘üretemeyeceğiz’ diyen çiftçiye de selam yollamak, onların çaresi, dermanı olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30