Eskişehir'de zam kargaşası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ‘zamlar geçersizdir’ açıklaması yaptı ancak velilere zamlı tarife ile ödeme yapılması gerektiği yönünde SMS’ler gönderiliyor…

Eskişehir'de zam kargaşası!
banner127

Eskişehir Servis Odaları İşletmeleri yüzde 30 zam açıkladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ‘zamlar geçersizdir’ açıklaması yaptı. Ancak her okulda ayrı ayrı bulunan Taşımacıyı Tespit Komisyonları zam kararları alıyor. Velilere zamlı tarifelerden ödeme yapın SMS’leri gönderiyor. Vatandaş Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni mi yoksa Taşımacıyı Tespit Komisyonları’nı mı dinleyecek, bilmiyor. Kargaşa artarak devam edecek gibi gözüküyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Servis Odaları İşletmeleri'nin yüzde 30 oranında servis ücreti zammının herhangi bir geçerliliği olmadığını duyurmuştu. Velilere zamlı tarife ile ödeme yapılması gerektiği yönünde SMS’ler gönderiliyor… Gönderilen SMS’ler de zam kararını Taşımacıyı Tespit Komisyonunun aldığı yazmakta.

Taşımacıyı Tespit Komisyonu tanım olarak; Her yıl ilgili okul müdürünün başkanlığında, okul aile birliği başkanı, öğretmenler kurulu toplantısında ad çekme ile belirlenecek bir öğretmen (bir asıl, bir yedek üye), çocuğu servisle taşınan veliler arasından okul idaresinin belirleyeceği iki veli (iki asıl, iki yedek üye) , varsa okul eğitim vakfı yönetim kurulunca belirlenecek bir temsilcinin katılımıyla oluşturulacak komisyondur.

Vatandaşların kafası karıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘zamlar geçersizdir’ açıklaması üzerine Taşımacıyı Tespit Komisyonu’nun zam yapma yetkisi var mı konusu araştılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30