Eskişehir halkı basiretli ve bilgili bir halktır

Cumhur İttifakının Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan Atatürk Caddesi esnafları ile bir araya geldi.

Eskişehir halkı basiretli ve bilgili bir halktır
banner127

Velibey otelde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Volkan Doğan açıklamalarında özetle, "Bizim pazarcılık, işportacılık geçmişimiz olduğu için CHP'li dostlarımız bundan başkan olmaz diye bizi eleştiriyorlar. Esnaftan belediye başkan olmaz diyenlere katılmıyorum. Ben geçmişimle gurur duyuyorum. Esnaf adamın çektiği çileleri çok iyi bilen birisiyim. Esnafınızı, sanayicinizi, tüccarınızı zenginleştiremezseniz şehri de zengileştiremezsiniz. 8 mağazam, 150 çalışanım vardı. Esnaflarımızın tüm dertlerini zamanında bende yaşadım hepsinin neler çektiğini en iyi ben bilirim.

Belediyenin görevi ticaret yapmak değildir. Hamamyoluna 20 milyon liralık köprü yaparak içerisine iki tane çay ocağı kurarak belediyecilik yapılmaz. Belediyenin görevi 20 milyona köprü yapıp, o köprünün reklamını yapmak için 1 liraya çay satmak değildir. Ticareti ve ekonomiyi geliştirmek için çalışan bir belediyeye ihtiyacımız var. Sadece çöp toplayan, kaldırım ve park yapan bir belediye modeli istiyorsanız bu modelden Türkiye'de yüzlerce var. Biz böyle bir anlayışı desteklemiyoruz.

Odunpazarı Belediyesinin sigorta acentalarına karşı rakip bir acenta kurduğunu duyuyoruz. Belediyenin görevi sigorta acentası açmak değildir. Bu esnafımıza zarar vermek demektir. Üzülerek takip ediyoruz.

Odunpazarına bir Kamu Külliyesi kuracağız. Esnafımızın ve halkımızın bürokraside yaşadığı zaman kaybını minimuma indirecek bu proje ile tüm kamu binalarını tek bir binada buluşturarak bir karmaşanın da önüne geçeceğiz. İçerisinde Noterinden sağlık müdürlüğüne, İŞKUR'undan KOSGEB şubesine kadar bütün kamu hizmetlerini tek binada toparlayacağız. Türkiye'de ilk olarak da Eskişehir'de açılacak. Tek bir çatı altında aradığınız tüm kamu işlerine ulaşabileceğiz güzel bir bina olacak. Küçük Sanayi diye bildiğimiz bölgede bu binayı inşa edeceğiz. Kentimizi biraz genişleterek trafiği rahatlatmak istiyoruz.

İş kurmak isteyen vatandaşlarımız, işini büyütmek isteyen esnafımız kuracağımız bu Kamu Külliyesinde bulunacak olan danışmanlık bürosuna giderek istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilecekler. Yatırım nasıl yapılır, uygun kredi nereden ve nasıl alınır. Hepsinin cevabını alabilecekler. Kuracağımız bu hizmet ile büyük markalarının dünya paralar ödeyerek yaptırdığı bu işlere ücretsiz olarak ulaşabilecekler.

Eskiden önce ruhsat almak için belediye giderken şimdi açmadan önce belediye binasına gelmiş olacaksınız. Çalışma ofisinde 10 farklı sektörden danışman size işinizin her kademesi için yardımcı olacaklar. Bu çalışmalar sonrasında esnafımız battı, zarar etti söylemlerini de minimuma indirmeyi hedefliyoruz.

Ticaret yapan değil, ticaretin önünü açan bir belediye olacağız. Bütünsel bir bakış açısı ile şehir olarak zengileşeceğiz. Bizim bu düşüncelerimiz yeni nesil belediyeciliğin getirdiği bir anlayıştır. Türkiye'ye örnek olan bir belediye olmak istiyoruz.

35 yıl önce Eskişehir ve Bursa ekonomi konusunda rekabet ederken bugün Bursa şehrinin çok gerisinde kalmış durumdayız. Bursa 5, Eskişehir 6.cı en büyük ekonomiyken biz 22.sıralara kadar gerilemiş durumdayız. Bunun sebebini hükümette aramak çok mantıklı değil. Aynı ülkedeyiz, aynı hükümetler tarafından yönetilmişiz ancak Bursa'nın 15-16 sıra gerisine düşmüşüz. Demek ki sorun başka tarafta.

Eskişehir'in Türkiye'nin en büyük 10 ekonomisine sahip illerinden birisi olması için mücadele edeceğiz. Kentimizi hak ettiği yerlere taşımalıyız. Mevcut yerel yönetim mantığı ile bu sorunu çözemeyiz. Gelirleri doğru şekilde yönetmeyi başarırsak hedeflerimize ulaşabiliriz. Önümüzdeki 5 yılın planı hazır. Kısa, uzun ve orta vadeli projelerimizin hepsi hazır.

Bireysel hayallerimizi değil, vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştiren bir belediyecilik anlayışını gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Ben kendi adıma hiç bir zaman şahsıma oy istemedim. Partinin adaylarına değil, adayın projelerine bakın. Eskişehir halkı basiretli ve bilgili bir halktır. Eskişehir halkının kime oy vereceğini bildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30