Eskişehir'in ESKİ'si artık yenilik ve icraat istiyor!

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir: "Halkın oyları ile seçilen belediyenin vazifesi; sorumluluğu dahilinde olan hususlarda bir problem esnasında görmezden gelmek yerine çözümcül yolları tercih ederek vatandaşa hizmet vermeyi sağlamak ve problemin çözümüne odaklı etkin bir belediyecilik anlayışı gütmektir."

Eskişehir'in ESKİ'si artık yenilik ve icraat istiyor!
banner127

İsmail Candemir'in yazılı açıklaması şu şekilde;

"Eskişehir'de son günlerde soğuk ve çetin geçen hava koşullarından dolayı şehrin muhtelif yerlerinde ve şehir merkezinde iş yeri, kurum kuruluş ve evlerin şebeke sularının donduğu haberlerini alırken bu talihsiz durum Cumhuriye Mahallesinde bulunan MHP Eskişehir İl Binamızda ve Arifiye mahallesinde bulunan MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığımızda da yaşandı. Üç gündür donmuş olan şebeke sularımızın akmaması sebebiyle ESKİ'yi aradık. Bir ekip İl binamıza gelerek su sayacını kontrol etti ve sorunun sayaçtan ve iç tesisattan olmadığını söyleyerek "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, bekleyeceksiniz" diyip, Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşları kaderine terk ettiğine ve sorunlar karşısında ne denli kayıtsız kaldığına bizzat şahitlik etmiş olduk. Biz kurumsal kimliğimizle bu sıkıntıyı yaşıyorsak vatandaşın halini sizlerin takdirine bırakıyorum.

Halkın oyları ile seçilen belediyenin vazifesi; sorumluluğu dahilinde olan hususlarda bir problem esnasında görmezden gelmek yerine çözümcül yolları tercih ederek vatandaşa hizmet vermeyi sağlamak ve problemin çözümüne odaklı etkin bir belediyecilik anlayışı gütmektir.

Eskişehir’de karşılaşılan bu durum ilk değildir ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu şehirde bir geçmişi vardır bu sorunlarla onlar da ilk kez karşılaşıyor değildir. Belediyeden beklenen husus bir komisyon kurup Eskişehir'in sorunlarını masaya yatırıp çözümleri noktasında icraat göstermesi ve bu çözümler neticesinde ekipler görevlendirmesi ve ekiplerinse vatandaşın sorunlarına karşı ivedi çözümler bulması gerekmektedir. Yapılacak işlem çok basittir bir şok ekibi oluşturulur, gelen müracaatlara göre bu ekipler vatandaşa yönlendirilir. Ve donan şebeke suları işlevsel haline tekrardan kavuşur. Netice itibariyle belediyecilikte aslolan hizmettir. Hele ki bu salgın döneminde ekstra önem ve özen gösterdiğimiz temizlik konusunda bu tür elzem bir ihtiyaçta talebimizin karşılıksız kalması kabul edilebilir bir husus değildir.

Halkın sorunlarından bihaber yaşayan Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı bu mudur?

Çeyrek asrı deviren Belediyeciliğinizde öngörülü olup tedbirler almayı hâlâ idrak edemediniz mi?

Eskişehirliler refah ve huzur içinde yaşamayı hak etmiyor mu? 

Görev ve sorumluluklarınızın ne zaman farkına varacaksınız?

Halkın derdi ve sorunları ne zaman hemhâl olacaksınız?

Sayın yetkililer üst üste yaşanan bu skandallarla alakalı ya işinizi gereği gibi yapın, ya da gereğini yapın!"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30