Eskişehir'in trafik çilesi bitmiyor

Cevahir Manas: "Tramvay geçişi olan bir kavşakta ışık bekliyorsunuz. Üç tramvay ardı sıra geçiyor. Tam size sıra geliyor, bu esnada dördüncü tramvayın geçişi için ışık yine kırmızıya dönüyor. Tüm bu yaşananlar şehir iç trafiğinde yığılmalara ve karışıklığa sebebiyet veriyor."

Eskişehir'in trafik çilesi bitmiyor
banner127

AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cevahir Manas, Eskişehir’deki trafik sorununun her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Tramvayların geçiş üstünlüğü nedeniyle trafik keşmekeşini artırdığını ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm odaklı yaklaşımda olmadığını belirten Manas, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Şehrimizin ana problemlerinden biri olan trafik sorunu üzerine gelen yakınmalar artık günlük yaşam kalitemizi etkiler hale geldi. Trafik adına çözüme odaklanmak, öncelikle şehir içi trafiği rahatlatmak veya şehre yan alternatif yollar sunmaktan geçer. 
 
Tramvayın geçiş üstünlüğü trafik keşmekeşini artırıyor 

Şehrimizin toplu taşıma araçlarından biri olarak kullanılan tramvay, tramvayların geçiş üstünlükleri ve şehir içerisinde her nokta da bulunan trafik lambaları ise çözüm yerine trafik yoğunluğunu daha bir keşmekeşlik içine sokar nitelikte. 

Bu konuyla ilgili gelen söylemler şu şekilde; tramvay geçişi olan bir kavşakta ışık bekliyorsunuz. Üç tramvay ardı sıra geçiyor. Tam size sıra geliyor, bu esnada dördüncü tramvayın geçişi için ışık yine kırmızıya dönüyor. Bu süreçte ancak 2 en fazla 4 araç geçme hakkına sahip olabiliyor. Tüm bu yaşananlar da şehir iç trafiğinde yığılmalara ve karışıklığa sebebiyet veriyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2021, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30