Eskişehir Sanayi Odası 51 yaşında

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) 51'inci yaşını gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısında kutladı.

Eskişehir Sanayi Odası 51 yaşında
banner115

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) 51'inci yaşını gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısında kutladı.

Programa; Vali Özdemir Çakacak, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Meclis toplantısı öncesinde, Vali Çakacak, ESO Başkanı Kesikbaş ve Meclis Üyeleri, ESO’nun 51’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan özel pastayı kesti.

Eskişehir Sanayi Odası’nın kurulduğu günden bu yana ilimizin sanayileşmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Çakacak, Eskişehir sanayicisinin sorunlarıyla yakından ilgilenen ESO’nun 51'inci kuruluş yıldönümünü en içten dilekleriyle kutladı. Pasta kesiminden sonra meclis toplantısına geçildi. Toplantının açılışında, katılımcılara yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verildi.

Eskişehir'in eğitimiyle, kültürüyle, sanayisi ve tarımıyla Anadolu'nun göz bebeği bir şehir olduğunu kaydeden Vali Çakacak, Eskişehir sanayisinden övgüyle bahsetti.  Meclis toplantısında konuşan Vali Çakacak, “Köklü sanayi geçmişi ve zengin yer altı maden kaynakları Eskişehir’i ekonomik, sanayi ve ticarî imkânlar bakımdan önemli bir merkez hâline getirmiştir.” dedi.

Türkiye’nin ihracata dayalı büyüme stratejisine geçmesiyle birlikte, Eskişehir’deki sanayinin ihracat oranının her geçen yıl artış gösterdiğini belirten Vali Çakacak, bugün Eskişehir Sanayi Odası’na üye kuruluşların ihracat tutarının yıllık 2,5 milyar doları bulduğunu bildirdi. İlimiz ekonomisinin dinamizminde sanayi sektörünün önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, “Eskişehir Sanayi Odası’nın ilimiz sanayisine yönelik yatırım ve projelerinin de şüphesiz ki önemli bir payı vardır.” diye konuştu.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Vali Çakacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısını hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük, güçlü bir devlet olduğunu ve çok zor şartlarla kurulduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için istihdamın artmasının çok önemli olduğunu vurguladı. İstihdamın artmasına yönelik devletimiz tarafından sağlanan destekleri anımsatan Vali Çakacak, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bu desteklemeler sayesinde iş insanlarımız daha fazla istihdam sağlayacak, vatandaşlarımız iş sahibi olacak, bu sayede sosyal barışa katkı sağlanacak ve ekonomik büyüme hızlanacaktır.” diye konuştu.

Şehir ekonomisinin daha da gelişmesi için Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Vali Çakacak konuşmasını, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına önemli katkılar sunan Eskişehir Sanayi Odası’nın 51’inci kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutlayarak bitirdi.

ESO Başkanı Kesikbaş ise, Vali Çakacak’ın hem meclis toplantısına hem de ESO’nun 51’inci kuruluş yıl dönümü kutlama programına katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti iletti. Başkan Kesikbaş, iş dünyası ile sürekli bir araya gelen Vali Çakacak’ın sanayicinin talepleri ile yakından ilgilendiğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30