Eskişehir Sanayisi için dev eser

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Hamza Tınas yapımı devam eden “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ana kampüs inşaatında incelemelerde bulundular.

Eskişehir Sanayisi için dev eser
banner115

İnşaat firması yetkililerinden çalışmalar konusunda detaylı bilgiler aldılar. Başkan Küpeli, Eskişehir’e önemli bir eser kazandırmak için gece gündüz durmadan çalıştıklarını ifade ederek, “Okulumuz hızla tamamlanıyor. İnşaat çalışmalarının bitmesine çok az kaldı. Okulumuzu yeni öğretim yılında açacağız. Çalışmaları çok yakından ve sürekli takip ediyoruz. Eskişehir sanayisi yıllardır özlemini çektiği ve bizlerin en büyük hayali olan kendi meslek lisemize yakında kavuşmuş olacağız. Sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacını bu okul karşılayacak” dedi.

Eskişehir sanayisinin 25 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından kısa sürede projesi hazırlanan 2019-2020 eğitim öğretim sezonuyla eğitim hayatına başlayan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ana kampüs inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 26 bin metrekarelik alana kurulan okulda, 30 derslik bulunuyor. Modern eğitim altyapısına göre projelendirilen okulda metal teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, plastik teknolojisi, makine teknolojisi ile elektrik ve elektronik teknolojileri bölümleri bulunuyor. Okul bünyesinde ayrıca spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar, yemekhane ve idari tesisler yer alıyor. Son teknolojik sistemler kullanılarak projelendirilen okul açıldığında, Eskişehir sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacını büyük oranda karşılayacak.

EOSB Yönetimi, Okul inşaatında incelemelerde bulundular

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri çalışmaları devam eden Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana kampüs inşaatında incelemelerde bulundular. Başkan Küpeli ve Yönetim Kurulu üyeleri inşaat firması yetkililerinden devam eden çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgiler aldılar. Ziyaret sırasında Başkan Küpeli’ye Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas ve Bölge Müdürü Erhan Tatar da eşlik etti.

Okul, 30 derslik ve 5 bölümden oluşuyor

Başkan Küpeli, Eskişehir sanayisinin yıllardır özlemini çektiği tam donanımlı meslek lisesine çok kısa süre sonra kavuşacağını söyleyerek, “Yönetim olarak hedeflerimiz ve planlarımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllar hayal edilen ve 2019 yılında bu hayalini gerçekleştirdiğimiz Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana kampüs inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Okulumuzu 2020-2021 yeni eğitim ve öğretim dönemine yetiştireceğiz. Okulların açılış tarihi bakanlık tarafından 31 Ağustos tarihine çekildi. Bizde bu tarihe yetişecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüklenici firmaların tüm ekipleri gece-gündüz demeden çalışıyorlar. Az bir inşaat işimiz kaldı. Ardından okulumuzda kullanılacak teknik donanımlar gelecek, onların montaj ve kurulumları yapılacak. Kısa sürede bu işleri de tamamladıktan, sonra okulumuzu yeni eğitim dönemine hazır hale getirmiş olacağız. 8 ay gibi bir sürede çok güzel ve modern bir meslek lisesini Eskişehir sanayimize kazandırmış olacağız” dedi.

Tam donanımlı meslek lisesi 

Başkan Küpeli açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Okulumuzda 30 derslik bulunuyor. Şimdilik 3 bölümle hizmet vermeye başlayacağız. Geçen sene geçici hizmet verdiğimiz binamızda metal teknolojisi bölümünü açmıştık. Bu yeni okulumuzla birlikte bu bölümlere ilave olarak endüstriyel otomasyon teknolojileri ile elektrik ve elektronik teknolojileri bölümlerini de açacağız.  Gelecek senelerde plastik ve makine bölümlerini de açacağız. Okul bünyesinde spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar ve yemekhane bölümlerimiz var. Toplam 26 bin metrekareden oluşan okulumuzu, inşallah yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bu işe gönül veren sanayicilerimizle birlikte açmayı planlıyoruz. Eskişehir sanayisinin yıllardır özlemini çektiği tam donanımlı meslek lisesine kavuşmasına çok az kaldı.”

Bu eğitim döneminde 270 öğrenci alınacak

Küpeli, mevcut geçici binada 100 öğrencin eğitim gördüğünü, 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 270 yeni öğrenci alacaklarını söyleyerek, ilerleyen yıllarda açılacak yeni bölümlerle bu sayı daha artacağını, ilk mezunları 3 sene sonra vermeye başlayacaklarını ifade etti.

Sanayinin nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak

Eskişehir’e ve il sanayisine çok değerli bir eseri kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Küpeli, “Okulumuz modern ve eğitimli kentimizin çok önemli bir eseri ve değeri olacak. Bu okul adeta bir fabrika olacak. Bu okulu bitiren çocuklarımızın bir altın bilezikleri olacak. Buradan yetişen gençlerimiz sanayimizin inovatif gelişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaklar. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacını yani Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin iş gücünü büyük ölçüde karşılayacak” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30