Eskişehir'e ‘hizmet hastanesi’ lazım

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde sorunlar yaşandığını iddia ederek "kapatılan hastaneler tekrar hizmete açılmalı" dedi.

Eskişehir'e ‘hizmet hastanesi’ lazım
banner127

Yılmaz Büyükerşen kişisel sosyal medya hesabından durumu değerlendirdi. Büyükerşen paylaşımlarında, "Yurdumuzun birçok yerinde olduğu gibi Eskişehir’de de tüm hastanelerimiz pandemi hastanesi ilan edilmiştir. Ancak bu diğer sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde sorunlar yaşanmasına yol açmaktadır. Pandemi hastanelerine acil medikal sorunu olanlar, tramvalar, trafik kazası yaralıları ve doğumlar için giden vatandaşlarımızın da Covid-19 enfeksiyonunu kapmaları olasıdır. Covid-19 salgını dışında diğer sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için ‘hizmet hastanelerine’ ihtiyaç vardır.

Örneğin şehrimizde Eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınmasıyla 1500 hasta için ek yatak kapasiteleri yaratılabilecektir. Hizmete alınacak bölge pandemi hastanesi civar illerimize de hitap edecektir. Bu yapılamıyorsa da şehrimizdeki bir hastanenin ‘hizmet hastanesi’ yapılması ihtiyacı vardır. Diğer şehirlerde de Şehir Hastanesine taşınma bahanesiyle kapatılan hastaneler tekrar hizmete açılabilir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30