Eskişehir’i gerçekten çok beğendik

Kardeş şehir Frankfurt'tan değişim programı ile Eskişehir'e gelen yaklaşık 15 genç, Eskişehir’de çok keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, Başkan Büyükerşen’e hayata geçirdiği projeler dolayısıyla teşekkür ettiler. 

Eskişehir’i gerçekten çok beğendik
banner115

Eskişehir ile Frankfurt arasındaki kardeş şehir ilişkileri, iki kent arasında sağlam köprüler kurulmasını sağlıyor. Bu kapsamda Frankfurt’tan Eskişehir’e gelen 15 Alman genç, bir hafta boyunca Eskişehir’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, etkinliklere katılarak ve kenti gezerek şehri ve Türk kültürünü yakından tanımaya çalıştılar. 

Eskişehir’de çok güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Anthony Javier “Değişim programı sayesinde ilk kez yurt dışına çıkıyorum. Hem bunun hem de kardeş şehrimiz Eskişehir’de olmanın heyecanını yaşıyorum. Eskişehir’i gerçekten çok beğendim. Hareketli ve genç nüfusu yüksek bir kent. Masal Şatosu’na ve kent müzelerine hayran kaldım. Gençlik Merkezi gönüllüleri ile ilk kez köye gittim. Köydeki insanlar çok cana yakın. Orada onlara yardım ettik, ürünlerini topladık, ekmek yapmayı öğrendik. Gerçekten sıra dışı bir deneyimdi bizim için. Ben böyle güzel bir kentle kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duydum. Buradaki genç arkadaşlarımızı da Frankfurt’a bekliyoruz” dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi gönüllülerinden Neslihan Tayboğa ise Alman gençleri Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Tayboğa “Osmangazi Üniversitesi’nde karşılaştırmalı edebiyat okuyorum. Bu yüzden yabancı dil benim için çok önemli. Bu program sayesinde Alman arkadaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalışırken bir yandan da dilimi geliştiriyorum. Frankfurt ile kardeş şehir olmamız vesilesiyle biz de farklı bir deneyim yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte biz de orayı ziyaret edeceğiz, bu yüzden ayrı bir heyecan yaşıyorum. Bizlere böyle bir fırsat sunan Sayın Büyükerşen’e, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann’a ve Frankfurt’ta yaşlılar ve çocuklar için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Frankfurt Sosyal Yardımlaşma Derneği (AWO) yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Program çerçevesinde önümüzdeki günlerde Eskişehir’den gençler de Frankfurt’a gidecekler. 
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30