Eskişehir’in kurtuluşu tören ile kutlandı

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Vilayet Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Törende Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder, milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı.

Eskişehir’in kurtuluşu  tören ile kutlandı
banner115

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, Eskişehir’in Milli Mücadele Dönemi’nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti. Önder “30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da bozguna uğrayan düşman, arkasına bakmadan kaçarken, 2 Eylül’de Eskişehir’den çekilmiş ancak çekilirken şehri yakıp yıkmıştı. Bu büyük ülkenin ve bu güzel şehrin yaşadığı acı dolu günlerini asla unutmadık, unutmayacağız da. Cumhuriyetin kuruluş ateşinin yakıldığı Eskişehir, bugün geldiği nokta itibariyle, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet  seviyesine erişmek için el ele vermiş, tüm hemşerilerimiz bu yola baş koymuştur. Eminim ki, Atatürk, tüm şehirlerimizin, Eskişehir gibi olmasını isterdi. Çağdaş, modern, yüzü batıya dönük, bilimin ve aklın egemen olduğu, hoşgörünün, uzlaşmanın, karşılıklı sevgi ve saygının günlük yaşamın her alanına yayıldığı Eskişehir'den söz ediyorum. Bütün bunlar zaten Ulu Önder’in ulaşmamızı istediği hedefler değil midir? Yürekten inanıyorum ki, Eskişehir, ülkeye hatta dünyaya örnek olan bu gelişimini sürdürecek ve çok daha güzel günlere erişecektir.” dedi.

Vilayet Meydanı’nda düzenlenen töreninin ardından protokol Kanlıpınar Şehitliği’ndeki ikinci törene katıldı. Tören sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer şehit kabirlerini ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başkan Büyükerşen’e tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e gönderdiği telgraf ile Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutladı. Erdoğan telgrafında “Eskişehir ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla İstiklal Savışımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek tüm Eskişehirlilerin gurur gününü kutladığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30