ESMİAD'dan kargo şirketlerine uyarı!

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Başkan Yardımcısı Yiğit Tetik, kargo şirketlerini acil olarak önlem almaya davet etti.

ESMİAD'dan kargo şirketlerine uyarı!
banner115

Yiğit Tetik yazılı olarak yaptığı açıklamasında, "Bilindiği üzere e-ticaret dünyada olduğu kadar ülkemizde de vazgeçilmeyen alışveriş yöntemi olarak tercih edilmektedir. Ülke ekonomisine ciddi katkı ve hareket sağladığı da tartışılmaz bir gerçektir. Alışveriş sitelerinin yaptığı kampanyalar ile birçok satış gerçekleşmekte ve üretime de katkı sağlamaktadır. Hatta bir alışveriş sitesinin 3 günde 15 milyon satış yaptığı vurgusu üzerine de anlıyoruzki “alım gücü düştü” kavramını tekrar tekrar tartışmamız gerekmektedir. 

Lakin gözden kaçırılan bir gerçek varki o da kargo şirketlerinde yoğunluktan kaynaklı yaşanan sorunlardır. Zamanında teslim edilemeyen ürünler vatandaşı mağdur ettiği kadar, kargo şirketleri ile çalışan üreticileri de zora sokmuştur. Tedarikçi durumunda olan üreticiler, sanayicileri ve kobiler müşterileri ile yaptıkları sözleşmelerde kapı teslimi ile anlaşmakta ve söz verdiği günde malını teslim edememektedir. Bu sebeple işletmelerin değerlendirilmesinde temel ölçülerden biri olan OEE (Overall Equipment Effectiveness) yani Genel Ekipman Etkinliği %100 olması gerekirken makine duruş süreleri ile bu yüzdenin çok altında kalmakta ve üretimi etkilemektedir. Kargo şirketlerinin acilen önlem alması gerekmektedir.  Şube ve acentelerine gereken yatırımları arttırmalıdır. Değilse ilerleyen zamanda birçok tedarikçinin canı yanacağından hiç şüphemiz yok." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30