"Evimde oturup da ne yapacağım"

Zabıta ekipleri sokak sokak gezdi, yaşlı vatandaşları evlerine yönlendirdi. Alınan karara karşı çıkarak sokağa çıkan bazı yaşlılar ise duruma tepki gösterdi.

"Evimde oturup da ne yapacağım"
banner127

Koronavirüsü salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından dışarıya çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından tek tek uyarılarak evlerine yönlendirildi. Zabıta ekipleri eldiven ve maske takarak sokak sokak gezdi. Ekipler 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olanlar için getirilen kısıtlamalar konusunda vatandaşları bilgilendirdi. 

Bazı yaşlılar ise kendilerini evlerine gitmesi yönünde eve gitmesi konusunda uyaran yetkililere tepki gösterdi. Bu tepkilerden birisi de Hamamyolu Caddesinde yaşandı. Yapılan kimlik kontrolü sonucunda yaşının 65 yaşından büyük olduğu tespit edilen yaşlı bir kadın karara yüksek bir ses tonu ile karşı çıktığını belirtti. Sadece 222Haber.com’un orada olduğu olay yerinde yaşlı kadın, “Yapmış olduğunuz bu uygulama çok yanlış. Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Biz de oy kullanıyoruz. Sizlere bu tutum hiç yakışmıyor. Evimde oturup da ne yapacağım. Biz göstermiş olduğunuz bu tutumu Suriyelilere göstermediniz. Yazıklar olsun.” dedi ve olay yerinden uzaklaştı.

Getirilen kısıtlama kapsamında zabıta ekiplerine zorluk çıkartan ve yasağı dikkate almayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara TCK 195 maddesine göre suç duyurusunda bulunulacağı ve vatandaşlara 3 bin 150 TL ceza kesileceği açıklanmıştı.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30