Fikirler Eskişehir'den doğacak!

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, gençlerin gelişimi adına desteklerini sürdürüyor. 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Fikir Geliştirme Atölyesi de kendi sosyal girişimini kurmaya istekli gençleri, geleceği şekillendiren bireylere dönüştürmeye katkı sağlayacak.

Fikirler Eskişehir'den doğacak!
banner115

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, gençlerin iş dünyasında daha etkin olabilmeleri adına öncülük etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Impact Hub Istanbul işbirliğinde İstanbul’dan sonra Eskişehir’de düzenlenecek olan Fikir Geliştirme Atölyesi, 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Atölye ile 30 yaş altı gençlerin sosyal girişimcilik ekosistemine katılması ve fikir aşamasından başlayarak gençlerin kendi işletmelerini kurabilecekleri seviyeye kadar devam eden bir global destek sağlanması hedefleniyor. Programın ilk aşaması, ilgili kişilerin katılabildiği bir dizi atölye çalışmasından oluşuyor. Fikir geliştirme, iş modeli oluşturma, etki yaratma gibi farklı konularda atölye çalışmaları yapılacak. Atölye fazından sonra SIA (Social Impact Award) ödülleri için başvuru süreci başlayacak ve Temmuz ayındaki jüri elemesi sonrasında seçilen 8 proje ekibi, kuluçka eğitimine başlayacak.

Bu dönemin sonunda da jürinin seçtiği 3 grup ve halk oylaması ile seçilen 1 grup tohum desteği almaya hak kazanacak. İlgililer programla ilgili detaylı bilgilere “turkey.socialimpactaward.net” web adresinden ulaşabilecek.

GENÇLER FİKİR GELİŞTİRECEK

Eskişehir’in bir öğrenci şehri olması, SIA’nın 30 yaş altı, özellikle öğrencilere yönelik bir program olması dolayısıyla İstanbul ile birlikte belirlenen ikinci kent olmasında önemli bir etken olarak vurgulanıyor.

Fikir Geliştirme Atölyesi ile katılımcılar sosyal girişimcilik kavramını daha yakından tanıyacak, geleceği şekillendirmek için bir fikri nasıl üreteceğini keşfedecek ve önündeki fırsatları fark edecek. Gençler, bu fırsatları kullanarak bir girişim fikrini şekillendirecek, fikrini bir adım öteye taşımak için ihtiyacın olan geri bildirimi alma şansını elde edecek.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi ve Impact Hub İstanbul iş birliği ile ücretsiz olarak 22 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek olan etkinlik için 40 kişilik kontenjan bulunuyor. Kayıt koşulları ve atölye hakkında bilgi almak isteyen gençler, 0 (538) 876 38 37 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.

Social Impact Award Programı nedir?

10 yıldır 20’den fazla ülkede gençleri sosyal etki alanında destekleyen Social Impact Award bu sene Impact Hub İstanbul yürütücülüğünde ilk kez Türkiye’de!

Program; çevresi için bir fark yaratma motivasyonuna sahip, kendi sosyal girişimini kurmaya istekli gençleri, geleceği şekillendiren bireylere dönüştürürken; onlara yol gösterecek deneyimli isimleri de bu global ağın bir parçası yapıyor.

İstanbul ve Eskişehir'de gerçekleşecek herkese açık atölye çalışmalarıyla katılımcılar fikir bulma aşamasından başlayarak, kendi işletmelerini kurmaları için gerekli bilgi ve yetenekleri edinecek ve Social Impact Award kuluçka aşamasına projeleriyle başvurabilecekler. Kuluçka programına katılma şansını elde eden girişimcilerden 4’ü ise eğitim sonunda jüri ve topluluk oylaması sonucunda Social Impact Award ile ödüllendirilecek ve tüm global kazananlar ile Kiev’de gerçekleşecek SIA Summit 2019‘da buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30