Göç almaya devam ediyoruz

Bugüne kadar göç alan iller arasında olmayan Eskişehir, TİÜK verilerine göre en çok göç alan iller arasında yer aldı. Eskişehir, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli’nin ardından 4. En çok göç alan şehir oldu.

Göç almaya devam ediyoruz

TÜİK verilerine göre geçen yıl milyonlarca kişi kentler arasında göç ederken, en çok göç alan iller sırasında Eskişehir 4. sırada yer aldı. Eskişehir, daha önceki araştırmalarda göç alan iller sıralamasında listenin en alt altlarında yer alıyordu.

TÜİK’in göç istatistiklerine göre Eskişehir, göç alan iller listesinde üst sıralara ilerledi. Daha önce bu listenin hep en altlarında yer alan Eskişehir, bu kez 4. Göç alan şehir olarak belirlendi. Araştırmaya göre, en çok göçü Tekirdağ alırken, en çok göç veren il ise Bayburt oldu. 

Türkiye’de geçen yıl 2 milyon 684 bin 820 kişi kentler arasında göç ettiği belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2017'de 2 milyon 684 bin 820 kişi yaşadığı şehri değiştirdi. En çok göç veren şehir Bayburt, Bayburt’u sırasıyla Gümüşhane, Ağrı, Muş, Giresun, Ardahan, Kars, Bitlis, Ordu ve Van takip etti. 
En çok göçü ise Tekirdağ alırken, bu ili Yalova, Kocaeli, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Muğla, Düzce ve Uşak takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30