Gökpınar Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

DSİ Eskişehir ili Günyüzü ilçesinde yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Gökpınar Barajı'nda çalışmalar devam ediyor
banner115

Eskişehir'de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Eskişehir Gökpınar Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, Gökpınar Barajı’nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 80 bin 000 dekar tarım arazinin sulanması sağlanacak olup, ayrıca Ankara’nın Polatlı ilçesine yılda toplam 24,73 hm³/yıl içme ve kullananım suyu verileceğini açıkladı.

Aydın,’Gökpınar Barajı inşaatında memba ve mansap batardosu ile slurry trench imalatları, ulaşım yollarının büyük kısmı ile enerji nakil hattı imalatları, iletim hattı ve vana odaları imalatları, kademeli su alma yapısı, gövde sıyırma ve cut-off kazısı ve enjeksiyon işleri tamamlanmış olup, gövde kaya dolgusuna başlandığını belirtti.

Genel Müdür Aydın son olarak Gökpınar Barajı’nın tamamlanması ile 80 bin dekar arazide sulu tarım yapılacağının altını çizerek bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 56.185.600 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30