Hafta içi yağmurlu geçecek

Türkiye'nin, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Eskişehir'de bu serin ve yağışlı havadan nasibini alacak.

Hafta içi yağmurlu geçecek
banner115

Türkiye'nin, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da, yarın öğlen saatlerinde başlayacak yağışların, çarşamba gününe kadar süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülkenin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği öngörülüyor.

Batı bölgelerinden itibaren hafta sonuna kadar yurt genelinde etkili olması beklenen yağışların, Trakya kesimi, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ve batısıyla İzmir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa dönüşmesi bekleniyor. 

Eskişehir'de Pazartesi gününü Parçalı bulutlu geçirecek.

Salı günü Parçalı bulutlu 15 derece

Çarşamba yağmurlu 11 derece

Perşembe Parçalı bulutlu 12 derece

Cuma yağmurlu 12 derece

Yağışlı sistemin, perşembe günü doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk etmesi, ancak cuma günü batı bölgelerden itibaren yeni yağışlı sistemin etkili olmaya başlayacağı belirtiliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlarla yarın kuzeybatı, çarşamba günü ise kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10) azalarak, mevsim normalleri civarına düşeceği öngörülüyor.

Rüzgarın, yarın Marmara'da önce güneybatı (lodos) öğleden sonra kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30