HES kodu olmayan bu kebapçıya giremiyor

Bu kebapçıya HES kodu olmayan giremiyor. Eskişehir’de bulunan Çamlıca Kebap Salonu işletmesine gelen müşterilerinde HES kodu istiyor. Sistemin ‘Risksizdir’ cevabını verdiği kişiler işletmenin eşsiz lezzetleri ile buluşabiliyor. İşletme Sahibi Hasan Kuzu, “Bizim için en önemli şey insan sağlığı. Müşterilerimize minimum risk ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Onları Covid-19 bulaşından korumak bizim bir görevimiz” dedi.

HES kodu olmayan bu kebapçıya giremiyor

Tüm Türkiye’de “HES kodu dönemi” başladı. Toplu ulaşım araçlarından, banka şubelerine kadar her yere bu koda sahip olmayan kişiler alınmıyor. Covid-19 salgınını en aza indirmek için uygulanan sisteme restoranlar da dahil olmaya başladı.

Eskişehir’de de ilk olarak Çamlıca Kebap Salonu bu uygulamayı başlattı. HES kodu olmayan insanlar işletmeye giremiyor. Çamlıca Kebap, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Güvenli Alan' uygulamasını başlattı. Uygulamayla covid-19 virüsünü bulaş riskin azaltılması hedefleniyor. 

Konu ile ilgili bilgi veren İşletme Sahibi Hasan Kuzu, “Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığımızın bu bulaş ile mücadele kapsamında almış olduğu tüm tedbirleri eksiksiz yerine getirdik. Çok şükür işletmemizde bu konuda en ufak bir sorun yaşanmadı. Bazı alanlarda HES kodu uygulamasının zorunlu olmasının ardından bizde bu uygulamaya geçtik. İşletmemize gelen müşterilerimiz kodunu gösteriyor. Sistemden ‘risksizdir’ cevabı gelince işletmemize kabul ediyoruz. Bildiğim kadarıyla Eskişehir’de bu uygulamaya geçen ilk restoran biziz. Şu ana kadar da olumsuz bir tepki veya eleştiri almadık. Toplum sağlığı açısından alınan tüm tedbirleri eksiksiz olarak yerine getirmemiz lazım. Bu pandemi sürecinin en kısa zamanda sona ermesini temenni ediyoruz” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30