Hiçbir müteahhit fiyat veremiyor

Kazım Kurt: "Belirsiz bir ortama girdik. Hiçbir müteahhit fiyat veremiyor. Teklif vermeye korkuyorlar. Şimdi verecekleri fiyatın yarın geçerli olacağını bilmiyor. İnşallah 2022 yılında her türlü zorluğu rağmen Yenikent Pazar Yeri ve Kültür Merkezi projemizi hayata geçireceğiz."

Hiçbir müteahhit fiyat veremiyor
banner115

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt artan inşaat maliyetlerinden bahsederken “her türlü zorluğu rağmen Yenikent Pazar Yeri ve Kültür Merkezi projemizi hayata geçireceğiz” dedi. 

ES TV’de katıldığı canlı yayında Yenikent Pazar Yeri konusuna değinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı;

15 Haziran 2016 tarihinde Yenikent Pazar Yeri için belediye hizmet alanı olarak bir plan değişikliği başvurusunda bulunduk. O tarihlerde Büyükşehir Belediye meclisinde AK Partili meclis üyeleri çoğunluktaydı ve bizim plan değişikliği talebimiz reddedildi. 14 Haziran 2017 tarihinde bir kez daha başvurduk. Yine reddettiler. Yılmaz Büyükerşen bu kararı veto etti. Yine meclis gündemine getirildi, yine reddedildi. 2016 yılından 2018 yılına kadar bizim taleplerimiz reddedildi. Mahkeme süreci başlattık ve yargı süreci başlattık. Biz haklı bulunduk. 2018 yılını Ağustos plan değişikliği başvurumuz kabul edildi. Uygun planlamalar yapıldı. Çizilen planları 14 Aralık 2018 tarihinde değişikliği ancak kabul ettirebildik. Sonra seçim süreci başladı. Mart 2019’da seçimler gerçekleşti. Seçimlerde biz kazandık ve yolumuza devam ettik. 

Bu inşaatın alanı 13 bin 300 metrekare civarında. 2016 yılında 4. sınıf C sınıf grubu inşaatın metrekare maliyeti 1030 liraymış. Yani bu pazar yeri ve kültür merkezi bize yaklaşık 14 milyon liraya mal olacaktı. Günümüzde 4. sınıf C sınıf grubu inşaatın metrekare maliyeti 2 bin 901 lira… Bu alanın günümüz maliyeti 38 milyon 500 bin lira civarında. Arada 25 milyon liralık bir maliyet farkı var. Zamanında inat edilmeseydi ve mecliste onaylansaydı 25 milyon lira daha ucuza mal edebilecektik. Bu arada verdiğimiz rakamlar bakanlığın tespit ettiği fiyatlardır. Piyasada bu fiyatları bulmak da imkansızdır. 25 milyon dediğimiz aradaki bu fark normalde daha da fazla. Mazot fiyatlarına, demir fiyatlarına, çimento fiyatlarına, işçi ücretlerine gelen zamlar, bunların hepsi belediyelerin bu işlerde zorlanacağı anlamına gelir. Zararımız büyüktür. İnşallah 2022 yılında her türlü zorluğu rağmen Yenikent Pazar Yeri ve Kültür Merkezi projemizi hayata geçireceğiz. 

Belirsiz bir ortama girdik. Hiçbir müteahhit fiyat veremiyor. Teklif vermeye korkuyorlar. Şimdi verecekleri fiyatın yarın geçerli olacağını bilmiyor. Başladığı işi zararına yarım bırakanlar bile var. Ödeyeceği tazminat, edeceği zarardan daha mantıklı durunca tazminatı ödeyip işi yarıda bırakıyorlar.”
 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2021, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30