Hiçbir zaman şüphe duymayacağız

Uğur Yüceses: "Türk tarihindeki önemli olaylardan biri de 23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisini açmasıdır. Bu tarih Batı Türklüğünün sadece demokrasiye geçişi değil, Türk milletinin ulusal egemenlik günüdür."

Hiçbir zaman şüphe duymayacağız
banner127

Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yüceses'in 23 Nisan mesajında şu ifadeler yer alıyor;

"Devlet olarak İskitlerle tarih sahnesine çıkan yüce Türk milleti, yüz yıllardır dünyada var olma, dünyaya nizam verme ve tüm dünyaya adaleti öğretip adalet dağıtma konusundaki başarısını çok şükür ki bin yıllar gibi bu gün de devam ettirmektedir.

Göktürk Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu  gibi dünya çapında devletler kuran Türk milleti, tarihin akışı içinde önemli çeşitli dönemeçlerden geçmiştir. Kâh Ötüken’den çıkışı, kâh Malazgirt’teki savaşı, kâh İstanbul’u fethi, kâh Çanakkale’de yedi düvele karşı duruşu. Hiç şüphe yok ki Türk tarihindeki önemli olaylardan biri de 23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisini açmasıdır. Bu tarih Batı Türklüğünün sadece demokrasiye geçişi değil, Türk milletinin ulusal egemenlik günüdür.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’nun tamamına yayılması ve bağımsızlık ruhunun Türk millletinin tüm fertlerinin gönüllerine işlenmesinde önemli bir önem teşkil etmektedir. Bilinen dünya tarihinin hiçbir döneminde bayraksız kalarak esareti tatmamış yüce Türk milleti kendisine simge olarak gördüğü bir Bozkurt gibi daima bağımsızlığı uğrunda ölümü dahi göze alarak yaşamış bir millettir. Bu asil duyguyu kendine şiar edinmiş Türk milleti, 1920 yılından beri bu günü gururla bir bayram olarak kutlamaktadır.

Türk tarihi söz konusu olduğunda aslında kısa bir dönem olan 100 yıl, bu yıl hepimiz için bir dönüm noktası teşkil ettiği için önemlidir. Çünkü bu yıl yüce Türk milleti, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüz birinci yılını kutlamaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu hatırasının yüz birli yıllara değil, bin yıllara kavuşacağından Türk milletinin bir ferdi olarak hiçbir zaman şüphe duymayacağız. Zira mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi, Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan bu günün bin yıllara ulaşması için varlığının son anına kadar mücadele etmeye devam edecektir. "Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve ben" diyen Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin izinden yürüyen bütün teşkilatlarımız Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırasının diri tutulmasında varlıklarının son anına kadar hizmet edecektir.  

Bu yıl Dünya çapındaki salgın her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli kısıtlamaların ortaya çıkmasına yol açmıştır. Ancak şu ana kadar sosyal medyada gördüğümüz kadarıyla Evde Kal Kampanyası gereğince evlerinde kalan herkes Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl daha coşkulu biçimde kutlayacaktır. Ergenekon’dan bin yıl önce zaferle çıkıp cihan devletleri kuran, pek çok zorluğa rağmen bundan 101 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ve bunu tam da bugünle aynı tarihte demokrasi ile taçlandıran bir milletin torunları bu zor günleri de geri de bırakacak ve tarih sahnesinde var olmaya devam edecektir. Buna inancımız tamdır. Türk milletinin geleceği olan çocuklarımızın ve aziz Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30