HUDER'den Barış Pınarı Harekatı mesajı

HUDER Eskişehir Başkan Yardımcısı Av. Murat Çatalbaş'tan Barış Pınarı Harekatı konusunda önemli bir açıklama mesajı geldi.

HUDER'den Barış Pınarı Harekatı mesajı
banner115

 Çatalbaş yazılı olarak yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"KENDİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN BİR BAŞKA DEVLETTEN İCAZET ALMAMIZ BEKLENEMEZ.
ABD Başkanının sosyal medyada paylaştığı sözler hepimizin malumu. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın dediği gibi; ‘Amerikan Büyükelçisi ne dediyse tam tersini yaptım’ şiarıyla bile ABD Başkanının söylemlerinin zıttını düşünme temayülümüze karşı dahi bu kez sergilenen oyun öncekilerden çok daha büyük. Ülkemiz güney sınırlarında oldukça güçlü bir terör yapılanmasıyla karşı karşıyayken, özellikle bize ayar verebileceğini düşünenlere karşı bir ders mahiyetindeki bu top yekûn harekât, ülkemizin nihai bağımsızlığı, ulusal egemenliği, üniter yapısı ve coğrafi istikrarının sağlanması için zorunlu nitelik taşıyor ve 450 km. uzunluğunda ve 30 km. derinliğinde bir alanı kapsıyor. Üstelik Cumhuriyet tarihimiz boyunca gerçekleştirilmiş en büyük sınır ötesi harekât olma özelliğini de taşırken bu harekât, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Pençe Harekâtlarından da oldukça farklı bir boyutta. Zira bu kez sahada, yerleşim yerlerini de kapsar meskul mahal çatışmaları fazlasıyla muhtemel. Kaldı ki terör örgütlerinin, sivil halkı canlı kalkan yapmak suretiyle ve Türkiye’nin masum insanlara zarar verdiği imajını doğurabilmek adına bu yerlerin boşaltılmasına izin vermeyeceğini de görebiliriz. Buna karşın uzun yılllardır güneydoğuda kazandığımız geçmiş tecrübelerimiz bu asimetrik operasyonları da lehimize çevirecektir. Başlıca değişken Amerika iken bu anlamda hava koordinasyon ve görev emrinden çıkartılmış olmamız da ciddi bir engel teşkil etmeyecektir.

 

KENDİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN BİR BAŞKA DEVLETTEN İCAZET ALMAMIZ BEKLENEMEZ.
Cumhuriyet tarihimiz boyunca gerçekleştirilmiş en büyük sınır ötesi harekatta da muvaffakiyet milletimizin olacaktır.
 İki yüzlülüklere alışmış ve tek başına kalsa da istiklalinden ödün vermeyecek bir millete karşı bunun aksini düşünenlere, tarih kitaplarını açıp bir kez daha okumalarını tavsiye ediyoruz."

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30