İdarenin istediği zam oranı yüzde 20’dir

Mustafa Önder: "Basına çıkarak CHP’li üyeler yüzde 30-35’lik zam istedi, biz engel olduk demek doğru değildir. Ayıp olmuş. Bizler o toplantıda afaki konuşmalar yapabiliriz. Adı üzerinde komisyon toplantısı."

İdarenin istediği zam oranı yüzde 20’dir
banner115

CHP’li meclis üyesi Mustafa Önder şebeke suyuna yapılacak zam oranı belirlenirken yüzde 20’lik bir zammın ESKİ Genel müdürlüğünü ilerleyen aylarda ekonomik olarak sıkıntıya sokabileceğini, bu sebeple hükümetin cezalar için belirdiği yüzde 36’lık zammın olması gerektiğini ve bunu bir hiciv olarak dile getirdiğini söyledi. 

‘Bizler o toplantıda afaki konuşmalar yapabiliriz. Adı üzerinde komisyon toplantısı’ diyerek kendini savunan Mustafa Önder meclis toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“Bir kelimeyi kendi algı çerçevesinde alıp basın önünde gelecek siyasi istikbali uğruna ya farklı yada ilaveli anlatmak şahsıma çok ters ve üzücü gelmiştir. Konu Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi komisyonunda geçmiştir. Muhatabı da şahsım Mustafa Önder’dir. 

Komisyon toplantısında o gün CHP’li meclis üyeleri İbrahim Arslan, Nuray Akçasoy, Mustafa Önder ve AK Partili Orhan Durmuş yer almıştır. Özlem hanım da o gün katılım sağlamadı. Eskişehir’in kullanma suyunun fiyat tariflerine güncelleme olarak ne kadar oranda zam düşünüyorsunuz denildi. 

Genel müdürümüz de yüzde 20’lik bir zam oranı talep etmiştir. Ben de günümüz ekonomisinin şu anki seyirlerine bakarak yüzde 20’lik bir zamla, böyle bir müessesenin daha ne kadar ayakta kalabileceğini, girdilerdeki artışların bu orandan daha yüksek olduğunu beyan ettim. Türkiye’de açıklanan enflasyonun yüzde 19,6 olduğunu ancak tüm zamlar, cezalar ve harçların yüzde 36 küsür olduğunu hatırlattım. Enflasyon oranı ile cezalar arasında böyle bir fark varsa doğru olan 36’nın üzeridir görüşünü savundum. 

Altını çize çize söylüyorum. İdarenin istediği zam oranı yüzde 20’dir. Ben güncel fiyat artışlarını dile getirdim. Yüzde 20’lik zammın ilerleyen birkaç ay sonra idareyi sıkıntıya sokabileceğini ve daha yüksek bir zam düşünülmesi gerektiğini ben söyledim. Ben tamamen hiciv olarak ESKİ Genel Müdürlüğü idarecinin bu kadar artan maliyetlere rağmen sadece 20’lik bir zam talep ederek halkı ne kadar düşündüklerini gördüğümü söyledim ve normalde zamların daha yüksek olması gerektiğini dile getirdim. 

Yurttaşlarımızı ve vatandaşlarımı biz de düşünüyoruz. İbrahim Arslan ve Nuray Akçasoy bu konuda herhangi bir zam oranı görüşü belirtmemişlerdir. Basına çıkarak CHP’li üyeler yüzde 30-35’lik zam istedi, biz engel olduk demek doğru değildir. Ayıp olmuş. Bizler o toplantıda afaki konuşmalar yapabiliriz. Adı üzerinde komisyon toplantısı. Karar verecek olan meclistir. Farklı yönlere çekilerek anlatılmaması gerekiyordu.”
 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2021, 01:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30