İğneden ipliğe her şeye zam geliyor

Abdurrahman Yüceer: "Okullar açıldığın beri akaryakıt fiyatları yüzde 77, personel giderleri yüzde 51, yedek parça giderlerimiz yüzde 150-200, amortisman giderlerimiz de yüzde 140 oranında arttı."

İğneden ipliğe her şeye zam geliyor
banner115

Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer şu açıklamaları yaptı;

"Malumunuz son 2 aya yakın süredir ülkemiz çeşitli sebeplerden ötürü ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Her sektörde olduğu gibi biz servis işletmecileri olarak bu hassas süreci, hem kendi geçimimiz açısından, hem de velinimetimiz, hizmet verdiklerimiz adına en asgari zararla atlatmanın gayretindeyiz.

Okulların açıldığı ve biz servis işletmecisi esnafın sezon başı olarak adlandırdığı Eylül 2021 tarihinde ki sarf kalemlerimiz ciddi anlamda artış göstermiştir ki;
Akaryakıt  : %77
Çalışan giderlerimiz : %51
Yedek parça – Lastik – Bakım giderlerimiz : %150 – 200
Amortisman giderlerimiz : %140 oranında artmıştır.

Her geçen gün iğneden ipliğe her şeye zam gelirken ve bizler de bu sektörden evimizin geçimini sağladığımızdan güncel bir tarife gereksinimi duyduk. Konu ile alakalı esnaf ve odalar birliğine başvurduk.

Odalar birliğimiz de 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında başvurumuza  beklentimizin altında olmasına rağmen, hizmet verdiğimiz kişi ve kurumları da düşünerek %30 ile karşılık verdi.

Biz de bu samimi yaklaşıma hoşgörü ile mukabele edip, odalar birliğimizin tarifesini kabul edip uygulamaya taşıdık. Bu uygulama senelerdir şehrimizde de böyle yürütülmekte, Ankara, İstanbul başta olmak üzere çoğu şehrimizde de bu şekilde uygulanmaktadır. Haricen bağlı bulundukları belediyeden de alan şehirlerimiz de vardır.

Üzülerek şahit olduk ki; yerel bir internet haber kanalı kaynağı bizce malum ama kendilerince belirtilmemiş, 2 gün önce esnafımızın takdirine sunduğumuz güncel fiyat tarifemizi bizlerden yani ilgili oda ve sektör temsilcilerinden görüş alma zahmetinde dahi bulunmadan, hizmet verdiğimiz kişi ve kurumları tahrik edercesine,  5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında alınmış tarifemize hukuksuz ve haksız kazanç olarak kamuoyu ile paylaşmıştır.

Ayrıca bu yapılan zammın 22 Ocak 2022 de yapılan olan Olağan Genel Kurulumuz da seçmenimize şirinlik olarak göstermesi ise ayrı bir garabettir.

Sanırsınız ki ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar bizim 22 Ocak 2022 de yapacağımız Olağan Genel Kurulumuz sebebi iledir. Ve biz de bundan doğacak avantajı sandıkta lehimize çevirme çabasındayız. Bu nasıl bir habercilik etiğidir. Anlamakta güçlük çekiyoruz.

Yukarıda kalem kalem yazdığımız sarf giderlerimiz bu kadar artar iken bizler evimize nasıl ekmek götürüp, ailemizin geçimini sağlayacağız sormak isteriz.

Seçmenimiz gibi bizlerde bu sektörden kazanç sağlıyoruz. Geçim derdi olanın seçim endişesi olur mu? Bu malum internet haber sitesine hukuki haklarımızı saklı tutarak, üzüntülerimizi iletiyor.

Her kesim için hassas bir dönem olan bu vakitleri; kişi, kurum ve sektörleri birbirine düşürecek, provoke edecek her türlü hareketi de üzüntü ve endişe ile karşıladığımızı belirtiyor, Kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30