Ihlamurkent’te fidan diktiler

‘Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz’ sloganı ile düzenlenen fidan dikim etkinliği, Ihlamurkent’te gerçekleştirildi.

Ihlamurkent’te fidan diktiler
banner127

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP), Odunpazarı Belediyesi’nin de desteğiyle kadın mücadelesi ve kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların anısına fidan dikim etkinliği düzenledi. ‘Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz’ sloganı ile düzenlenen fidan dikim etkinliği, Ihlamurkent’te gerçekleştirildi.

“MÜCADELE İLHAMIMIZI TARİHTE DİRENEN TÜM KADINLARDAN VE KADINLARIN ÖDEDİĞİ BEDELLERDEN ADLIYORUZ”

Yaklaşık 30 fidanın dikildiği etkinlik öncesinde EDKP adına Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Özge Akgül Ayaz, etkinlikle ilgili açıklama yaptı. Kadınların hayatın her alanında ürettiği ve toplumun yarısını oluşturduğu halde her alanda eşitsizliklere maruz kaldığını belirten Ayaz, yaşanan tüm açmazlardan, ekonomik krizlerden ilk etkilenenlerin kadınlar olduğuna dikkat çekti. “Şiddet ve istismarı iliklerine kadar yaşayan, her gün tekrar tekrar öldürülen ve istatistiklerde birer sayı olarak kalanlarız… Kılığına, kıyafetine, yürüyüşüne, kahkahasına, boşanmasına, nafakasına, aşkına, sevgisizliğine müdahale edilme hadsizliğine maruz kalanlarız… Fakat tüm bunları birliğimizden aldığımız güçle, yan yana gelerek, direnerek omuzluyoruz” diyen Ayaz, mücadele ilhamlarını tarihte direnen tüm kadınlardan ve kadınların ödediği bedellerden aldıklarını söyledi.

“YILMADAN DEVAM EDİYORUZ DİRENMEYE VE ÜRETMEYE”

O kadınların anısına; 1857 8 Mart’ında yakılan 129 dokuma işçisinin, Rosa Luxemburg’ların, Clara Zetkin’lerin, Şule Çet’lerin anısına Nevin Yıldırımlar’ın haklılığıyla fidanlarını toprağa ektiklerini belirten Ayaz, bu fidanlar gibi hayatı yeşertecek olanların da yine kadınlar olduğunu vurguladı. “Mücadelede ve kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınları unutmadan ama asla da yılmadan devam ediyoruz direnmeye ve üretmeye. Bu sene de bu inançla, bu dirençle çıkıyoruz 8 Mart’ta alanlara” diyen Ayaz, fidan dikim etkinliği için kendilerine yer tahsis eden ve destek veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30