İlk hasat Mihalıççık'ta yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiler için 2020 yılı Temmuz ayında 6 ilçe belediyesi ile imzaladığı tarım alanlarının üretimde kullanılması protokolü kapsamında ekilen tarlalarda ilk hasat Mihalıççık’ta yapıldı.

İlk hasat Mihalıççık'ta yapıldı
banner115

2020 yılı Temmuz ayında belediye meclisinde alınan kararla Büyükşehir Belediyesi ile Alpu, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi, Sivrihisar, Mihalgazi ilçe belediyeleri arasında tarım alanlarının üretimde kullanılması için protokol imzalamıştı. Protokol kapsamında tarıma elverişli olan Büyükşehir Belediyesi arazileri, ilçe belediyeleri tarafından ekildi. Geçtiğimiz haftalarda Mihalıççık’ta Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeyrek’inziraat  mühendisleri ile birlikte incelediği tarlalardan biri olan 110 dönümlük buğday tarlasının hasadı yapıldı.

Mihalıççık ilçesinde Üçbaşlı Mahallesi’nde 110 dönüm buğdayın yanı sıra, Dümrek Mahallesi’nde 30 dönüm metrekare alana soğan ve Adahisar Mahallesi’nde 10 dönüm metrekare alana balkabağı ekildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İlerleyen günlerde Alpu, Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerimizde de olgunlaşan ürünlerin hasadı yapılacak. İlk hasadımızdan elde edilen buğday ve samanları çiftçilerimize ilçe belediyelerimiz tohumluk ve hayvan yemi olarak ulaştıracak. İlçe belediyelerimiz ile yaptığımız bu işbirliği, üreticimizin yaralarını bir nebze de olsa saracak. Tarımsal üretimi belediyemiz ile birlikte destekleyen ve emek veren ilçe belediyelerimize teşekkür ederiz” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30