İnanılmaz bir deneyim fırsatı sunuyolarlar

 ‘Atatürk ile Bir Gün’ adı verilen galeri, Türkiye’de bu kapsamda ilk kez kullanılan bir teknoloji ile ziyaretçilerine inanılmaz bir deneyim yaşatıyor.

İnanılmaz bir deneyim fırsatı sunuyolarlar
banner115

Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce kaldığı tarihi Yeşil Efendi Konağı, Odunpazarı Belediyesi tarafından Yeşil Efendi Konağı “Atatürk ile Bir Gün” teması ile Eskişehirliler ile birlikte tüm Atatürk hayranlarının hizmetine sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sürprizlerin de yer aldığı Atatürk ile Bir Gün Galerisi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Yeşil Efendi Sokakta bulunuyor. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  Kurban Bayramının 1. Günü Batı Cephesi karargâhında görev yapan askerlerle bayramlaşmak için 27 Ağustos 1920’de Eskişehir’e gelir. Geceyi de Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Şubesi üyelerinden Yeşil Efendi Konağı’nda, Halil İbrahim Sipahioğlu’nun misafiri olarak geçirir. Yunan İşgali sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlayan Yeşil Efendi Konağı, Kurtuluş Savaşı yıllarına ve Eskişehir’in kadim anılarına tanıklık etti. Odunpazarı Belediyesi ise bu değerli tarihi mirası halkın ziyaret edebileceği bir mekan haline dönüştürdü. Ziyaretçilerine Mustafa Kemal’in konakta ağırlandığı günün ona eşlik edercesine yaşatılabilmesi, anıların tazelenmesi ve kalıcı hale gelmesi; kısacası “Yeşil Efendi Konağı’nda Atatürk İle Bir Gün” yaşatabilmek için kurgulanan galeri, ‘Artırılmış Gerçeklik’ programıyla da desteklendi. 

Teknoloji ve tarihin birleştiği ilk örneklerden biri olan Atatürk ile Bir Gün Galerisi’nde Kurtuluş Savaşı döneminde tanıklık etmiş askeri objeler de bulunuyor. Galeriyi ziyarete gelenler, Cumhuriyet’e adım adım ilerlerken tarihe tanıklık eden bu objelerin aynı zamanda hikâyelerine dokunabiliyor. 

Yeşil Efendi Konağı’nı ziyaret edenler, tarihi bir mekan içerisinde, tarihi objeler arasında zaman yolculuğuna çıkacak. Yeşil Efendi Konağı’nı görmek isteyen vatandaşlar, her gün saat 10:00 -18:00 arasında ziyaret edebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30