İşlerini geri istiyorlar!

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilen 15 işçinin direnişinin 39’uncu gününde DİSK Nakliyat İş sendikası tarafından basın açıklaması yapıldı.

İşlerini geri istiyorlar!
banner127

Bir otelin önünde gerçekleştirilen eyleme Demokratik Kitle Örgütleri’nin temsilcileri, DİSK Nakliyat İş üyeleri, işten çıkarılan işçiler ve aileleri katıldı. Disk Nakliyat İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik, işçilerin 39 gündür işverenin, emniyet güçlerinin her türlü baskısına, kış mevsiminin soğuk hava koşullarına direndiklerini ve işe geri dönmek için mücadele ettiklerini söyledi. Sendikaya üye olmanın anayasal bir hak olduğunu dile getiren Özçelik,‘‘ Bu nedenle Reysaş İşverini anayasal suç işlemektedir. Sendikamız yapılan bu tehdit ve baskılar için Cumhuriyet Savcılığına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur İşverenler örgütlü ve güçlü işçi istemiyor. Bu nedenle onca işi varken özel olarak Eskişehir’de ki işçiyle uğraşıyor. Reysaş işvereni ne yaparsa yapsın biz sendika olarak üyelerimizden, örgütlülüğünüzden vazgeçmiyoruz. Bir an önce bu tehdit ve baskılara son vermeli, atılan üyelerimizi işe geri almalıdır’’ ifadelerini kullandı.

‘DESTEK VERMELERİNİ İSTİYORUZ’

Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu adına konuşan Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı da “Sadece sendikalı oldukları için işten atılan bu işçi arkadaşlarımız, Muttalıp çayırında soğuk yerde direniyorlar. İstedikleri anayasal haklarını kullanarak sendikalı olmak ve evlerine ekmek göndermektir. Eskişehirlilerin bu işçilerin haklı mücadelesine destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu. İşten atılan işçilerden Musaffet Oktay da 10 yıldır çalıştığı iş yerinden çıkarıldığını ifade ederek, anayasal haklarını kullandıklarını, devletin kendilerinden yana olması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30