İsmail Candemir'den Bayram mesajı

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Ramazan Bayramı nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için bir mesaj yayınladı.

İsmail Candemir'den Bayram mesajı
banner115

İsmail Candemir’in yazılı mesajı şu şekilde;

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın burukluğu ve hüznü içindeyiz. Bu maneviyatı yüksek olan ayda nefsin terbiyesiyle birlikte, fiziki açlığın manevî doygunlukla telafi edildiği, amellerin halis niyetlerle tazelenip tahkim edildiği sabır ve tevekkülün ruhumuza sirayet ettiği bir aydır.

Yüce Allah tuttuğunuz oruçları, ibadetlerinizi, duâlarınızı dergâhı izzetinde kabul ve makbul etsin. Maneviyat ikliminin huzurlu günlerini geride bırakıp yarın Ramazan ayının mükafatı olan bayramı karşılayacağız. Fakat bu bayram idrak etmiş olduğumuz tüm bayramlardan farklı ve eksik geçecek. Sevdiklerimizden uzakta kucaklaşamadan, büyüklerimizin ellerini öpemeden, ziyaret edemeden.. Fakat bizler inançlı ve tefekkür sahibi insanlar olarak tüm bunların insanlık âlemiiçin bir imtihan olduğunun farkındayız. Bu zorlu ve çetin süreç birçok şeyin değerini anlamamıza tekrardan düşünüp hayatı sorgulamamıza vesile oldu. Bu Ramazan Bayramı da bizler için öyle. Uzakta oluşumuz elbette imtihanın bir parçası ve kıymet bilmek, rutin olarak yaptığımız bazı şeylerin ne büyük bir nimet olduğunu anlamak için önemli bir avantaj.

Gönül isterdi ki, kalabalık bayram sofralarında buluşalım büyüklerimizin ellerini öpelim, küçüklerimizi sevindirelim, sıla-i rahim yapalım. Fakat biz Türk Milleti olarak sorumluluklarımızın farkında ve bilincindeyiz. Bu bayram bu şuur ve bilinç ile hareket ederek tedbiri elden bırakmayarak dostlarımızın, büyüklerimizin bayramlarını bedenen yanlarında olamasak da yürekten yüreğe kutlayacağız. Bir sonraki bayramlara huzurla, mutlulukla, sağlıkla erişmek için bu bizim üzerimizde bir mükellefiyettir.

Bayram demek, barış ve kardeşlik demektir.
Bayram demek, hatırlama, hatırlanma, heyecan ve huzur demektir. 
Unutulmasın ki, bayram vicdanlar arasında kurulmuş manevî bir köprüdür. Bu manevî köprüyü muhkem ve ayakta tutmak için gıyaben bayramlaşalım, kırgınlıklarımıza, küslüklerimize bu vesileyle son verelim.

Bu vesileyle Türk-İslâm âleminin ve aziz Türk Milletinin Ramazan Bayramını en kalbî duygu ve dileklerle tebrik eder, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni ederim.

Bayramınız bayram olsun.. Selâm, sevgi ve muhabbetle hayırlı bayramlar."

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30