Kadına yönelik şiddet kara bir lekedir

Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerindeki artışın tesadüf olmadığını söyleyen Kazım Kurt, bu durumun içinde yaşadığımız sistemin ve hükümetin yanlış kadın politikalarının sonucu olduğuna dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddet kara bir lekedir
banner115

Kadın Cinayetlerini ve Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri temsilcileri Belemir Niğdelioğlu, Beren Melis Göçmen, Ceren Cihan, Öznur Gürbaş ve Ebru Özkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Kurt’un makamında gerçekleştirilen ziyarette kadına yönelik şiddet ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine kadar bir çok konu konuşuldu. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri hakkında Kurt’a bilgi veren Niğdelioğlu, Eskişehir'de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. İstanbul Sözleşmesinin kadına şiddetle mücadele için önemli olduğunu belirten Niğdelioğlu,Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının bu noktada yapılan çok büyük bir hata olduğunu vurguladı. İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Niğdelioğlu, İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı yasanın tam ve etkin uygulanması; kadının özgürleşmesi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un her zaman kadınların yanında olduğunu dile getiren Niğdelioğlu, kadınlara ve kendilerine verdiği destek için Kazım Kurt’a teşekkür etti. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurt, kadına yönelik şiddetin dünya tarihi için kara bir leke olduğunu vurguladı. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerindeki artışın tesadüf olmadığını söyleyen Kurt, bu durumun içinde yaşadığımız sistemin ve hükümetin yanlış kadın politikalarının sonucu olduğuna dikkat çekti. “Başka cinayetlerin yaşanmaması için bir an önce bu yanlış politikalardan vazgeçilerek, yürürlükte olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu tam anlamıyla uygulanmalı ve İstanbul Sözleşmesi’nin ivedi olarak yürürlüğe girmesi gereklidir” diyen Kurt, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri’ne çalışmalarında başarılar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30