Kediye tekme atma davasında karar

Eskişehir'de kliniğini önündeki bir kediye tekme atan 6 yaşındaki bir çocuğu uyaran veteriner Turgay Özdemir'e (60) saldıran çocuğun dedesi ve babasına, yargılandıkları davada mahkemece 1 yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Kediye tekme atma davasında karar
banner115

Kliniğin önündeki bir kediye tekme atan 6 yaşındaki bir çocuğu uyaran veteriner Turgay Özdemir'e (60) saldıran çocuğun dedesi ve babasına, yargılandıkları davada mahkemece 1 yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Olay, 2017 yılı Haziran ayında Büyükdere Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki 'Kalbim Veteriner Kliniği' önünde meydana geldi. Dedesi Burhaniddin Erbay ile birlikte veteriner kliniğini bulunduğu apartmandaki evlerine giden 6 yaşındaki bir çocuk, klinik önündeki kediye doğru tekme salladı. Tekmesi kediye isabet etmeyen çocuğa veteriner Turgay Özdemir sözle uyarıda bulundu. Dede Burhaniddin Erbay ve veteriner Özdemir arasında tartışma çıktı. Dede ile veteriner birbirlerini ittiği sırada çevreden gelenler araya girdi ve iki tarafı uzaklaştırmaya çalıştı. Kısa süre sonra çocuğun babası Bora Erbay da gelip tartışmaya katıldı. Baba Erbay, veteriner Özdemir'i arkadan boynundan tutarak yere düşürdü. Düşme sonucuna sol ayağı kırılan veteriner Özdemir çağrılan 112 ambulansıyla hastaneye kaldırılırken, ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu edildi.

Veteriner Turgay Özdemir'in işyeri güvenlik kamerası kayıtlarıyla şikayette bulunması üzerine Eskişehir 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne saldırıda bulunan şüpheliler Burhaniddin Erbay ve oğlu Bora Erbay ile Turgay Özdemir hakkında karşılıklı olarak 'basit yaralama, hakaret ve tehdit' dava açıldı. Karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Burhaniddin Erbay ile oğlu Bora Erbay katılmazken, Turgay Özdemir ile avukatı hazır bulundu. Eskişehir 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi veteriner Turgay Özdemir'e beraat kararı verirken, ona saldıran Burhaniddin Erbay ile oğlu Bora Erbay'a 'basit yaralama' suçundan 1 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30