Lületaşının önemi vurgulandı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği ile bir araya geldi. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği Başkanı Emre Mangaltepe ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Lületaşının önemi vurgulandı
banner115

Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği’nin yönetiminin değiştiğini belirten Emre Mangaltepe, Başkan Kurt ile tanışmaya geldiklerini söyledi. Dernek faaliyetleri ile ilgili Başkan Kurt’a bilgi veren Mangaltepe, lületaşı ve el sanatlarına verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği Başkanı Emre Mangaltepe ile Yönetim Kurulu Üyeleri’ne ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Kazım Kurt, dernek çalışmalarında başarılar diledi. Alpu’ya yapılmak istenen kömürlü termik santrali ile beyaz altın olarak bilinen lületaşının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Kurt, “Dünya’da en iyi lületaşı bizim topraklarımızda çıkarılıyor. Bu değerin yok olmasına izin vermeyeceğiz. Lületaşı, birbirinden güzel el sanatlarına dönüşmeye devam edecek. Bu nokta da sanatçılarımızın kendilerini geliştirerek, lületaşından farklı eserler oluşturması gerekiyor” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30