Megem eğitimleri devam ediyor

Büyüyen Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde mesleki eğitimler veren “Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi” (MEGEM) pandemi dolayısıyla ara verdiği eğitimlere 6 Temmuz’dan itibaren tekrar başladı.

Megem eğitimleri devam ediyor
banner115

Covid-19 pandemisine yönelik tüm tedbirlerin alındığı merkezde, yeni başlayan eğitim programıyla birlikte, kursiyerlerin ateşi ölçülürken, maske takma ve sosyal mesafe kuralına ise büyük bir titizle uyulmakta.  Yeni kurallar çerçevesinde 6 Temmuz 2020 tarihi itibariyle başlayan “CNC Tezgâh Operatörlüğü” eğitiminde 11 kursiyer, “Kaynak Operatörlüğü” eğitiminde ise 6 kursiyer eğitim almaya başladı. Merkezde verilecek eğitimlerin 2 ay süreceği açıklandı. Alanında uzman eğitmenler tarafından 320 saat sürecek olan eğitimlerin ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere EOSB MEGEM kurs bitirme sertifikası verilecek.

Çağın koşullarına uygun eğitimlerle çözüm sunuyoruz
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’de pandemi dolayısıyla ara verilen eğitimlere temmuz ayı itibariyle tekrar başlandığını ifade ederek, “Eskişehir Organize Sanayi Bölge yönetimi olarak, her yaştan ve her toplumsal katmandan insanın katma değer üretmesini sağlamak bizim temel görevlerimizden. Bu doğrultuda mesleklerdeki gelişim ve değişmelere çağın koşullarına uygun eğitimlerle çözüm sunmaya gayret gösteriyoruz. Önemli iştiraklerimizden biri olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezimiz (MEGEM), Covid-19 pandemisinin ülkemizde etkisini göstermesinin ardından eğitimlerine bir süre ara vermişti. 6 Temmuz itibariyle yeniden eğitimlerimizin startını verdik. Tüm pandemi tedbirlerini alarak başlattığımız eğitimlerimizde yeni dönemde kursiyer sayısını az tutmaya gayret gösterdik. Şimdi 17 kursiyerle eğitime başladık. Ancak ilerleyen süreçte kademeli olarak kursiyer sayısını artırmayı planlıyoruz. Pandemi dönemi ortadan kalktığında tekrar eski kursiyer sayılarımıza döneceğiz. Eğitimlere başlayan tüm yeni kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Burada alacakları eğitimle gelişen sanayimizin teknik ve kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmış olacak. Alacakları sertifika ile organize sanayi bölgemizdeki kuruluşlarda kısa sürede istihdam imkânı bulacaklar” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30