"Meyve fiyatları düşecek"

Havaların soğumasıyla birlikte sonbahar ve kış mevsimlerinin tercih edilen meyveleri, tezgâhlardaki yerlerini almaya başladı.

"Meyve fiyatları düşecek"
banner115

Eskişehir pazarlarında yazlık meyveler yerlerini kışlıklara bıraktı. Pazar esnafı kışlık meyveler yeni çıkmasına rağmen fiyatların uygun olduğunu düşünüyor. Vatandaşlar ise en çok C vitamini deposu mandalina ve portakalı tercih ediyor. Pazarda; mandalina 3 lira 50 kuruş, portakal, ayva, elma ve nar 5 lira, armut ve muz 7 lira, cennet hurması 8 lira, kivi ise 12 liradan satılıyor.


Konuyla ilgili pazarcılıkta 40. yılını deviren Emin Özkaya, kış sezonunu değerlendirdi. Özkaya, "Yaz meyveleri yavaş yavaş yerlerini kış meyvelerine bırakmaya başladı. Mandalina, portakal, ayva, nar ve armut gibi meyveleri tezgâhlarımıza dizdik. Vatandaşlar kış meyvelerini yaz meyvelerinden daha çok talep ediyor. Vatandaşlar fiyatlar uygun olduğu için alışverişini rahat bir şekilde yapıyor. Şu anda en çok mandalina ve portakal satışı yapıyoruz" diye konuştu.
 

"Meyve fiyatları düşecek"
Meyve fiyatlarının düşeceğini ifade eden Özkaya, "Fiyatlar meyveler yeni çıkmasına rağmen uygun. Her bütçeye göre meyve var. Vatandaşlarımız endişe etmesinler. Havalar soğudukça ve üretim arttıkça fiyatlar düşecektir" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30