Millet İttifakı Yılmaz Büyükerşen'i aday gösterecek

ES TV’de yayınlanan Açık Oturum programında Avukat İsmail Hakkı Civelekler çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. İsmail Hakkı Civelekler’e göre 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen aday olacak.

Millet İttifakı Yılmaz Büyükerşen'i aday gösterecek
banner127

İsmail Hakkı Civelekler programda iddiasını şu cümleler ile destekledi;

 “Millet İttifakının 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayı Yılmaz Büyükerşen olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz. Kemal Kılıçdaroğlu adaylarını tarif ederken nefsini terbiye etmiş, gücüne meclise hemen devredilecek, parlamenter sisteme geçilene kadar temsili olarak orada görev yapacak birisi olarak tarif ediyor. Bu tarifin meali şudur. Oraya seçilecek kişi adeta siyasi jübile yapacak birisi olacak. Bu tarife uymayan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi isimleri aday gösteremezsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda en büyük köster zaten İyi Parti. İyi Partililerin yaptığı açıklamalardan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemediklerini anlıyoruz. Kemal bey bu konuda kendisini öne atmayacaktır. Yılmaz Büyükerşen 84 yaşında tecrübeli bir siyasetçi. Yılmaz Büyükerşen ismi üzerinde Millet İttifakı mutabık kalacaktır. Yılmaz Büyükerşen seçilip bir süre parlamenter sisteme dönüş iş için yetkilerin devrettiğinde güzel bir jubile olacaktır diye düşünüyorlar. Partileri üstü bir konumlamaya getirilen ve ortaya çıkartılan bu imajı tüm Türkiye’ye yayıp aday olarak Yılmaz Büyükerşen ismini ilan edecekleri konusunda çok iddialı konuşuyorum.

Eski Türkiye Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e geldi. Hikmet Çetin sosyal demokratların Hikmet Ağabeyidir. Ne zaman bir adaylık tartışması olsa Hikmet Çetin devreye girer. Hikmet Çetin’in Eskişehir’e gelmesindeki sebebinde Yılmaz Büyükerşen’e aday olun demek için geldiği bilgisi bana geldi. 

Millet İttifakının şöyle bir söylemi var. Kuracağımız sistemle devletin temsili noktasında bir görevde olacak. Biz meclisi kuvvetlendireceğiz. Yürütmeyi parlamentoyu güçlendirerek meclisin içerisinden çıkacak kabineye vereceğiz diyorlar. 

Yılmaz Büyükerşen’in sanık olarak yargılandığı bir dava var. Yılmaz Büyükerşen Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bu dava da düşecektir. Bu da kendisi için avantajlı bir durum olacaktır. Toplumun her kesiminden oy alabilecek bir isim olarak düşünüldüğü için kendisi 2023 yılında aday gösterilecek. 

Ben buradan açıkça söylüyorum. 2023 yılında Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olacak. Kemal Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen ismi gündem olmasın diye şimdiden kendisi adaymış gibi yapıyor. Sadece mış gibi yapıyor. Yaşayıp göreceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30