Müjdeyi Eskişehir'den verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacağını bildirdi.

Müjdeyi Eskişehir'den verdi!
banner115

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına, "(Sufilere sohbet gerek, Ahilere ahret gerek, Mecnunlara Leyla gerek, bana seni gerek seni) işte böyle diyen Yunus Emre gibi özlem duyduğum Eskişehir" ifadeleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Eskişehirlileri selamladı. 

Tüm ilçeleri de tek tek sayarak selamlayan Erdoğan, bugünün Balkanlar'dan Türkistan'a kadar muazzam bir coğrafyanın sevinçle karşıladığı Nevruz Günü olduğunu belirterek, "Biz de buradan, Eskişehir'den başlayarak tüm Anadolu'nun, tüm coğrafyamızın Nevruz Bayramı'nı hep birlikte tebrik ediyoruz." diye konuştu. 

Eskişehir'in "şehirlerden bir şehir olmadığı"na değinen Recep Tayyip Erdoğan, "Bu topraklar Aziz Mahmud Hüdai'yi, Şeyh Sücaeddin-i Veli'yi, Dursun Fakih'i yetiştiren topraklardır. Burası Seyyit Battal Gazi'nin şehit düştüğü topraklardır, burası Milli Mücadele ruhunun istiklal aşkıyla şahlandığı topraklardır." ifadesini kullandı.

İlk yerli otomobil Devrim'in de bu topraklarda üretildiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fakat ne hazindir ki bu proje tıpkı Nuri Demirağ'ın uçak fabrikası gibi, tıpkı Nuri Killigil'in modern silah ve cephane fabrikası gibi yerli ve milli olana tahammül edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sabote edildi. Nuri Demirağ'ın başına gelenlerin en önemli sebebi, dönemin tek parti yönetiminin yani Cumhuriyet Halk Partisinin kendisini rakip olarak görmesidir. Demiryolları inşaatlarının biz hükümete gelene kadar adeta dondurulmuş olmasının sebebi, milletimize bu hesaplı, hızlı ve konforlu ulaşım aracının çok görülmüş olmasıdır."

Bu adam herhalde bakar kör'

Türkiye'yi ve Eskişehir'i sadece aşkla ve sevmekle kalmadıklarını, aynı zamanda tarihte eşi benzeri görülmemiş hizmetlere de kavuşturduklarını belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "17 yıldır ne yaptınız?" dediği görüntülerin izletilmesinin ardından, "Bu adam herhalde bakar kör." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi değil, sadece Eskişehir'i konuşacağını vurgulayan Erdoğan, "Çünkü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisi de kendi genel başkanı da işte AK Parti iktidarına nasıl bakıyorlarsa, hepsi aynı bakıyor. Benim Eskişehirli kardeşlerim, biz Eskişehir'e ne yaptık? Şimdi bunları ben sadece ekranda sizlere göstereceğim. Son 17 yılda Eskişehir'e toplam 22 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 907 adet yeni derslik inşa ettik. Eskişehir'e üçüncü devlet üniversitesini, Eskişehir Teknik Üniversitesini kurduk, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin kişi kapasiteli yurtları açtık." diye konuştu.

Şehir hastanesinin tamamlanmasıyla kentin bir başka imkana daha kavuşacağını belirten Erdoğan, bir kaç yıla kadar Eskişehir ve Sivrihisar'da toplam 4 bin 500 kişilik 4 yurt binası daha açacaklarını bildirdi.

Eskişehir'e 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırdıklarını anımsatan Erdoğan, "Buranın büyükşehir belediye başkanı bırakın böyle stat yapmayı, Eskişehirspor'a bile zerre kadar sahip çıkmıyor. Bir desteği yok. Böyle bir şehrin bir zamanlar 'es-es' diye inleyen Eskişehir'in şu anda bir spor kulübünün desteğe ihtiyacı yok mu? Peki buradaki belediye başkanının böyle bir 

"Sizler bize bu milletin emanetisiniz"

Eskişehir Gençlik Merkezi ve Spor Salonu inşa ettiklerini, kapalı yüzme havuzunun yapımının sürdüğünü aktaran Erdoğan, eski stadın yerine yapılacak millet bahçesinin bu yıl içinde bitirileceğini belirtti.

"Hanımefendiler, beyefendiler, çocuklarınızla beraber geleceksiniz, o millet bahçesinde eğleneceksiniz." diyen Erdoğan, bir bölümüne de millet kıraathanesi kurulacağını, gençlerin, çocukların burada ders çalışacağını, simit, çay, çorba, kahveyi ücretsiz alabileceklerini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler bize bu milletin emanetisiniz, gereği neyse yapacağız." diye konuştu.

Eskişehir'in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu dönemde pek çok kalıcı eser kazandırdıkları Eskişehir'e eğitim alanında da önemli hizmetler getireceklerine inandığını ifade etti.

Eskişehir'de ihtiyaç sahipleri, şehit yakınları ve engellilere toplam 800 milyon lira tutarında sosyal yardım yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sağlıkta bin 81 yataklı şehir hastanemizi görüyorsunuz değil mi? Nasıl. Artık sona geliyoruz. Görüyorsunuz, adeta kendisi de bir şehir. Şehir hastanemizle ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim Araştırma Hastane'miz ile 23 tesisi Eskişehir'e kazandırdık. Bay Kemal, senin bunlardan haberin var mı? Ben sadece Eskişehir'i konuşuyorum, Türkiye'yi değil. Bu adamlar, akşam yalan, sabah yalan. Bakıyorsun hala benim CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor. Dürüst bir ifadesi yok. Onun için diyorum ki şurada 9 günümüz kaldı. 9 gün gece gündüz çalışmaya var mıyız? Sabah akşam yalan söyleyen bu adama karşı hanım kardeşlerim, şu 9 gün iyi bir çalışma yapıyor muyuz? Gelin şu Eskişehir'in kaderini artık değiştirelim. Eskişehir'in kaderini değiştirmeye var mıyız?"

Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki barajlarla sözlerine ilişkin Erdoğan, "7 baraj var, bunun 6'sını biz yaptık. Ama adam yalancı. Aynı şey Eskişehir için de geçerli, barajlar ortada. Bunun için de 'yalan' de. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, aynen Man Adaları'nda olduğu gibi orada da yargıya düşersin." diye konuştu.

Erdoğan, "Biz Suriye'de, o terör koridorunda kimlerle savaştık? Bizim bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı?" dedi.

Türkiye'nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motorunun TUSAŞ'a teslim edildiğini belirten Erdoğan, "236 adet üretilerek helikopterlerimizde kullanılacak." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli jet motorunun test altyapısıyla ilgili 95,5 milyon dolarlık yatırımı temel atma aşamasına getirdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30