Mustafa Komar'dan 10 Kasım mesajı

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mustafa Komar'dan 10 Kasım mesajı

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar'ın 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Komar mesajında şu sözlere yer verdi;

“Tarih, ölümleriyle yüreklerde ölümsüzleşen çok az insan yetiştirmiştir. Bu büyük insanlardan biri de hem milletimiz, hem de dünya ölçeğinden bakıldığında tartışmasız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun büyük şahsiyeti, erişilmez dehalara mahsus devlet adamlığı, askerî kabiliyeti tarihin altın sayfarında yerini almıştır. Bütün maddi ve manevi imkânsızlıklarla boğuşarak elde edilen zafer, anamızın ak sütü gibi helaldir. Türk milleti kadını, erkeği ile Yüce Atatürk’ün yanında yer alıp “Ya istiklâl, ya ölüm!” nidalarıyla yeri ve göğü inletmiştir. Tarih tekerrür etmiş, vatan ecdadın mübarek kanıyla sulanmıştır.

“Damarlarımızdaki asil kanda mevcut.” olan kudret ilk günkü gibi sapasağlamdır. Devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Paşa’nın hayatını kısaca göz önünden geçirdiğimiz vakit hayret, ibret ve minnet duyguları içerisinde kalırız. Zorlukların, yoklukların, ihanet ve teslimiyetçiliğin karşısında bir insanın sonuna dek nasıl mücadele ettiğini görmek bizleri hayrete, ibrete ve minnete sevk eder. Bu gücü onun vatan ve millet aşkından aldığını hemen her söz ve davranışından anlarız: Onun yolunda, onun gösterdiği hedefe kilitlenmiş, onun vasıtalarıyla hemhaliz. Hedefimiz “Lider ülke Türkiye’dir.”

Bu cihette ömür tüketme ülkümüzden şaşmaz, yalpalamaz, en ufak tereddüde düşmeyiz. Gençlerimizin tarihimizi iyi okumalarını salık veririm. Tarih, bir milletin hafızası, istikbale emin adımlarla ilerleyebilmesinin anahtarıdır. Ecdadın yaptıkları yapacaklarımızın teminatıdır. Her boyutuyla ele alınan bir tarih gösterecektir ki Yüce Atatürk, gün geçtikçe değeri daha da aşikâr olan bir liderdir. Zaman onun fikirlerini yaşlandırmaktan ziyade gençleştirmektedir. “İstikbal göklerdedir.” sözünü ele alalım: Bu gün uzay ve havacılık alanına hâkim olan her millet dünyanın hâkimi olmuştur, olmaya devam edecektir. Gösterilen hedefler istikametinde durmadan ilerleyeceğiz. Çağı yakalamak artık hedef olmaktan çıkmış, Türk çocuğu çağı geçmek için yarış halindedir.

Her zaman söylediğim ve bıkmadan usanmadan söylemeye devam edeceğim husus şudur ki okuyan, araştıran, millî ve manevi değerleriyle barışık bir nesil kısa sürede hayalimiz olan hedefe ulaşacaktır. Yolu Atatürk göstermiş, bizlere koşar adım bu yolda nefes tüketmek düşmektedir. Bizlere koca bir vatan hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ölümünün yıl dönümünde hayır duaları edelim.

Kendisi, silah ve dava arkadaşları kalbimizin en kutlu köşesinde her daim yerini almaya devam edecektir. Zira bir vatan nasıl sevilir, bizlere en ulvi halleriyle göstermişlerdir. Sonsuza dek saygıyla anmaya devam edeceğiz. Ölümünün seksen ikinci yıl dönümünde Büyük Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 05:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30