Odunpazarı eğitim desteğini sürdürüyor 

Geçtiğimiz haftalarda imzaladığı protokolle gençlik merkezleri ile öğrencilere destek veren; internete erişmekte sıkıntı yaşayan öğrencilere halk merkezlerinin kapılarını açan Odunpazarı Belediyesi, son olarak bir okulla daha protokol daha imzaladı. 

Odunpazarı eğitim desteğini sürdürüyor 
banner115

Eğitimde fırsat eşitliğini savunan Odunpazarı Belediyesi, Kazım Kurt’un talimatıyla Covid-19 salgını nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıkları gidermek ve öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bu amaç doğrultusunda geçtiğimiz haftalarda imzaladığı protokolle gençlik merkezleri ile öğrencilere destek veren; internete erişmekte sıkıntı yaşayan öğrencilere halk merkezlerinin kapılarını açan Odunpazarı Belediyesi, son olarak bir okulla daha protokol daha imzaladı. 

İmzalanan protokolle, koronavirüs salgını nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıkları gidermek ve öğrencilere destek olmak amacıyla ortak çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen protokol imza törenine Yeni Çizgi Koleji’nin Kurucusu Ali Kemal Akbuğa katıldı. Başkan Kurt ve Yeni Çizgi Koleji arasında karşılıklı olarak imzalanan protokole göre 9, 10, 11ve 12’nci sınıflar için Yeni Çizgi Koleji tarafından hazırlanan ders notları, Odunpazarı Belediyesi Gençlik ve Halk Merkezleri’nde öğrenciler ile paylaşılacak. Ayrıca isteyen öğrenciler Yeni Çizgi Koleji’nin salonlarında yüz yüze yapılacak olan deneme sınavlarına katılabilecek. Yeni Çizgi Koleji yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere verilmek üzere Odunpazarı Belediyesi’ne kaynak kitap verecek. Öğrencilere, İngilizce dersleri için Zoom ortamında online olarak derse katılım imkanı da sağlanacak. Bunların yanında rehber öğretmenler tarafından online olarak öğrenci ve velilere yönelik sınav kaygısı ile baş etme, verimli ders çalışma teknikleri gibi eğitimler verilecek. Bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrenciler, Yeni Çizgi Koleji’nde öğrenciler için ayrılan bilgisayarlar üzerinden EBA ve ders katılımlarını program dâhilinde gerçekleştirebilecek. 

“İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE MÜCADELE EDEN ÇOCUKLARIMIZA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”
Başkan Kurt, imza töreninde Yeni Çizgi Koleji ile aralarında imzalanan protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. Odunpazarı Belediyesi’nin pandemi sürecinde eğitimin ciddi anlamda desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Başkan Kurt, “Bugün de şehrimizin önemli eğitim kurumlarından Yeni Çizgi Koleji ile bir protokol imzaladık. Bu protokolle olumsuzluk dolu geçen bu süreçte birlikte hareket etmek suretiyle, imkânsızlıklar içinde mücadele eden çocuklarımıza destek olmak istiyoruz. Gerek EBA erişimi, gerek internet erişimi gerekse yüz yüze eğitim ile ilgili bize kapılarını açtılar. Ben Başta Ali Kemal Akbuğa olmak üzere tüm Yeni Çizgi Koleji çalışanlarına çok teşekkür ediyor, yöneticilerine de minnet duygumu iletiyorum. Odunpazarı İlçemizde yaşayan çocuklarımıza verecekleri bu katkı nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİM ALANINDA BAŞKAN KURT’UN ELİNDEN GELENİ YAPTIĞINI BİLİYORUZ”
Yeni Çizgi Koleji Kurucusu Ali Kemal Akbuğa, konuşmasına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ederek başladı. Pandemi döneminde eğitimde yaşanan zorlukların farkında olduklarını belirten Akbuğa, “Eğitim sürecini yönetmek gerçekten zorluklarla dolu. Bu dönemde Odunpazarı Belediyemizin, Başkanımız Kazım Kurt’un eğitim alanında velilerimize, öğrencilerimize, ihtiyaç sahiplerine elinden geleni yaptığını biliyoruz. Biz de bu anlamda katkı sunmak istedik. Umarım, verimli, iyi bir çalışma olur. Bu anlamda belediyemiz bize bu imkanları sağladığı için biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz” diye konuştu.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30