Pazar günleri de halk ekmek satılsın

Eskişehir halkı 1 lira 60 kuruştan satılan 200 gramlık halk ekmekten memnun. Büfelerde satılan ekmekler yoğun ilgi görürken vatandaşlar Ankara’da da olduğu gibi Pazar günleri de ekmek satılsın istiyor.

Pazar günleri de halk ekmek satılsın

Eskişehir Halk ekmek büfesinden ekmek alan 54 yaşında olduğunu öğrendiğimiz bir Eskişehirliye halk ekmek hakkındaki görüşlerini sorduk.

Halk ekmekten memnun olduğunu dile getiren vatandaş yorumlarını yaparken bir de istekte bulundu. 

Günlük 5 lira 40 kuruş kar elde ettiklerini ifade eden Eskişehirli vatandaş yorumlarında şu ifadeleri kullandı;

“Çamlıca mahallesinde oturuyorum. Biz günde 6 ekmek tüketen 4 kişilik bir aileyiz. Evimize yürüme mesafesinde 3 tane halk ekmek büfesi var. Sabah saatlerinde bazen ben, bazen de eşim gidip ekmeğimizi alıyor. 10 lira ile gidip 6 ekmek ile dönüyoruz. Fırından 6 tane ekmek alsak 15 lira ödeyeceğiz. 5 lira 40 kuruş kardayız. Fırın ile halk ekmek büfesinde satılan ekmekler arasında 10 gramlık bir fark var ama arada 90 kuruşluk da fark var. Ben Sivrihisarlıyım. Biz de hesap kitap işleri biraz ön planda gelir. Haftanın 6 günü bu ekmeklerden alıyoruz ve çok memnunuz. Keşke Pazar günleri de hizmet sunulsa. Bildiğim kadarıyla Ankara’da Pazar günleri halk ekmek büfeleri açık. Keşke bir formül bulunsa ve bizler de ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerde halk ekmeğe haftanın 7 günü ulaşabilsek.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de 47 adet halk ekmek büfesi bulunurken haftanın 6 günü yüzbinlerce ekmek vatandaşlara bu büfeler üzerinden ulaştırılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30