Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü açıldı

Sevinç Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçileri için Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü açıldı. 1200 kişinin sağlık taraması, okula gidemeyen çocukların eğitimleri, kadınların yaşamlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve bilinçlendirilmesi konularında eğitimler gerçekleştirilebilecek.

Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü açıldı

Eskişehir Anadolu Rotary kulübü tarafından projelendirilen, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü”nün katkıları hayat bulan Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nün açılışı yapıldı. Açılış törenine katılanlar, çocuklar için hazırlanan defterlere ön söz yazdı. 

Sevinç Mahallesi’nde yer alan Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nün temeli 2015 yılında atıldı. Göç Kampüsü; Sevinç Mahallesi’nde yaşamını sürdüren mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin; sağlık, eğitim gibi konu başlıkları başta olmak üzere, temel bilgi ve donanımlarının artırılması; okul hayatından uzak kalan çocukların eğitimlerinin eksik kalmaması amacıyla hazırlandı. 5 konteynerdan oluşan Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nde, bölgede yaşamakta olan 1200 kişinin sağlık taraması, okula gidemeyen çocukların eğitimleri, kadınların yaşamlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve bilinçlendirilmesi konularında eğitimler gerçekleştirilecek.

Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Vali Yardımcısı Kubilay Ant,Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir İl Göç İdaresi Daire Başkanı Gökhan Akyıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Özcan, Anadolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Taner Alkara, 2430. Bölge Guvernör’ü Serhan Antalyalı, Sabahattin Kırtunç’un Eşi Tülay Kırtunç ile çok sayıda mevsimlik tarım işçisi ve çocuk katıldı. 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN!
Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nün mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitiminde kullanılacağına dikkat çekti. Göç Kampüsünün mevsimlik tarım işçileri ve yöre halkına hayırlı, uğurlu olmasını dileyen 

Başkan Kurt, “Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim sorununa bir nebze bile olsa katkı sunmak için başladığımız bu önemli işi, bugün tamamladık. Artık eğitim aşamasına geçeceğiz. Projeyi düşünen bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Anadolu Rotary Kulübümüzün Eskişehir’de katkısı ile yaptığı pek çok hayır işi var, ama Sevinç Mahallemizdeki bu oluşum kalıcı bir oluşum olacak. Mevsim tamamlandıktan sonra da yöre halkının eğitimi ve ihtiyaçları için burayı değerlendireceğiz” dedi. 

Konuşmaların ardından, Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nün oluşumunda emeği bulunanlara teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninin ardından törenle Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nün açılışı yapıldı. Açılış törenine katılanlar hep birlikte Göç Kampüsünü gezdi. Katılımcılar, çocukların eğitim göreceği derslikte yer alan defterlere çocuklar için ön söz yazdı. Tören, çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30