Seracılıkta dijital dönem!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulan Serakent'in tanıtımında konuşan Varank, yatırım sürecinin tüm aşamaları tamamlandığında milyarlarca dolarla ifade edebilecekleri bir üretim tesisini şehre kazandırmış olacaklarını söyledi.

Seracılıkta dijital dönem!

Böylece 10 bin dekarlık alanda, 10 binin üzerinde vatandaşa istihdam sağlanmasının mümkün olacağını vurgulayan Varank, "Anlayacağınız bu bir memleket meselesi. Biliyorsunuz üretimin her alanında tam bağımsızlık hedefiyle yola çıktık. Savunma sanayisinde nereden nereye geldiğimizi, başarılarımızı hepiniz biliyorsunuz ancak biz bununla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. Gerek sanayinin alt sektörlerinde gerekse tarım gibi hayati alanlarda atılacak adımlarımız var. Yerli ve milli üretim öncülüğünde yapısal temellerimizi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan Varank, seracılık yatırımlarını desteklemek için bakanlık olarak önemli bir adım attıklarını dile getirdi.

Varank, seracılığa sundukları imkanların yatırım teşvikleriyle sınırlı olmadığına değinerek, "KOSGEB dün yeni bir çağrıya çıktı. Akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başladık. Bu teknolojileri geliştiren KOBİ'lere, uygulama ve ticarileşme desteği vereceğiz. Ayrıca, üretim sürecini dijitalleştirmek isteyenleri de teşvik edeceğiz. Bu çağrımız kapsamında, akıllı seracılık sistemleri ve yazılımlarını geliştiren şirketleri de bunları kullanacak firmaları da desteklemiş olacağız. Böylece akıllı dijital teknolojilerin, seracılıkta da uygulanmasını ve yaygınlaşmasını istiyoruz çünkü sera üretiminde teknolojiyi daha etkin kullanarak, verimi ve kaliteyi artırmamız mümkün." değerlendirmesinde bulundu. Serakent projesinin 8 yıllık yoğun bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olduğunu söyleyen Varank, bu başarının mimarının Türkiye'nin en büyük özel araştırma laboratuvarlarından biri olduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30