Seyitgazili kadınlar eğitimlerini tamamladı

2013 yılında başlatılan ve ayrı gruplar halinde yüzlerce kadına verilen kadın sağlığı eğitimleri son olarak Seyitgazi’de gerçekleştirildi. 13 hafta süren eğitimlere katılan kadınlara katılım belgelerini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sıla Senem Bükülmez ve Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe verdi.

Seyitgazili kadınlar eğitimlerini tamamladı
banner115

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından kadınlara yönelik koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi amacıyla Seyitgazili kadınlara verilen eğitimlere 46 kişi katıldı. Kadınlara üreme sağlığı, menopoz dönemi, ev ve bedensel hijyen, doğum kontrol yöntemleri gibi konular anlatılarak kadını ve aileyi korumaya yönelik bilincin oluşturulması amaçlanan eğitime Seyitgazili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Aile planlamasının önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi personeli, istenmeyen gebeliklerin hem aile iletişimine hem de aile ekonomisinin doğru yapılanmasına zarar verdiğini belirttiler. Ev temizliğinde kullanılan malzemelerinin doğru kullanımı konusunda uyarılan kadınlara, evde bulunan karbonat, sirke, limon suyu gibi doğal ve ekonomik malzemeler kullanılması tavsiye edildi. 
Seyitgazili kadınlara eğitimlere gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Ayşe Ünlüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu güne kadar ilçelerde kadın sağlığı eğitimleri ile 600’ün üzerinde kadına ulaştık. Hem kent merkezinde hem de kırsalda daha fazla kadına ulaşmak için eğitimlerimiz devam edecek” dedi.
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Seyitgazi ilçesindeki kadınlar için düzenlenen eğitim ile kadınları bir araya getirerek bilgi almasını sağladıkları için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30