Siz bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz?

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüs girişi önündeki tel örgülü arsayı AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı gündeme getirdi.

Siz bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz?

Konu ile ilgili Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu yaptığı araştırma sonucu vatandaşlara ait olan arsanın yıllardır Tepebaşı Belediyesi tarafından istimlak yapılmadan kullandığını söyleyerek, Belediyenin hem mülk sahibi hemde bölgedeki vatandaşa karşı duyarsız olduğunu idda etti.

İlçe Başkanı Çizmelioğlu yaptığı açıklamada Tepebaşı Belediyesi'nin yasal istimlak şartlarını tamamlayarak bu arsayı vatandaşın hizmetine açılmasını talep etti ve şunları söyledi:

"Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önündeki vatandaşların arazisi Tepebaşı Belediyesi'nin ilgisizliğine kurban oluyor.

Oldukça merkezi ve işlek bir alanda bulunan bu arsa yaklaşık 10 yıl önce Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılan, mevcut çevre yolunun alt ve üst geçitleri ve yolun üç şerite çıkarılması çalışmalarında, vatandaşların mülkiyetlerinde bulunan arsalar, hükümetimiz tarafından bedelleri ödenerek istimlak edilip yol çalışmasının tamamlandığını biliyoruz.

Karayollarının istimlak çalışması sonrasında Anadolu Üniversitesi Kavşağında kalan arsaya Tepebaşı Belediyesi istimlak ücretini ödeyerek yol yapması gerekirken, hiç bir ücret ödemeden mülk sahibi vatandaşlardan adeta gasp edip buraya yol ve kaldırım yapmıştır.

Yapılan bu uygulama adaletsizliktir. Kanuna ve nizama ters bir uygulamadır.

Yıllardır kendilerine ait olan arsa için vergisini veren, üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getiren vatandaşlar, defalarca Belediyeye yasal istimlak süreci için başvurmasına rağmen hiç bir cevap alamamış, yaklaşık iki yıl önce arsayı tel örgüyle çevirmeyi çözüm olarak görmüştür. 10 yıldır Belediye tarafından istimlak yapılmadan yol olarak kullanılan arsa tel örgüyle çevrildiğinde garabet bir görüntü ortaya çıkmıştır. Biz Tepebaşılı hemşerilerimizin sözcüsü olarak ve AK Parti Teşkilatı olarak bu garabet görüntüden rahatsız olduğumuzu belirterek soruyoruz; Sayın Ahmet Ataç, siz bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz?

Söz konusu arsa tel örgü ile çevrildiğinde zabıtalar tarafından fark edilmiştir. Daha sonra hiç bir belediye yetkilisi irtibat kurarak bu konunun çözümüne katkı sunmamıştır.

Belediyelerin ihale ile satışa sunduğu arsaların bir kısmında bu tür önemli kavşakların yapılması muktedirdir. Böyle süreçlerde kavşak çehresine yakışmayan ve imar planına aykırı olan arsalar takas aracı olarak kullanılmalıdır.

'Ben yaptım oldu' mantığı bu şehre herzaman zarar getirmiştir. Burada belediyenin amacı nedir? Vatandaşlara ait olan bir arsanın kullanımı için bedel ödemeksizin bedavaya getirmekmidir amacı!

Tepebaşı Belediyesi bu tür problemli arazilerin çözümü için elindeki arsa rezervlerini kullanabilir. Bu tür problemlerin çözümünde biz AK Parti olarak kendisine yardımcı olabilir, AK Belediyelerden çözüm süreçleri hakkında destek alabiliriz.

Tepebaşı Belediyesi, yıllardır Belediye ile mücadele eden arsa sahibi vatandaşlara ve o yolu kullanan bölgedeki halka haksızlık yaptığını kabul ederek, gereken işlemleri en kısa sürede tamamlaması gerektiğini ısrarla belirtiyoruz.
Sayın Ataç, Tepebaşımızın problemlerine karşı duyarlı olmalı, hükümetimizin gönderdiği ödenekleri vatandaşlara, Tepebaşı halkına faydalı ve böyle alanların bölgemize yakışır görüntüye kavuşması için harcamalısınız." 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30