Sokak müzisyenlerine yer verilecek

 “Sanat toplum içindir” anlayışını benimseyen Odunpazarı Belediyesi, bu anlayışın en fazla işlevsellik kazandığı alanlardan biri olan müziği, Eskişehir halkı ile nostaljik bir ortamda buluşturmak ve Eskişehirlilere hoş bir anı bırakmak için sokak müzisyenleri ile ilgili bir çalışma başlattı.

Sokak müzisyenlerine yer verilecek
banner115

Odunpazarı Belediyesi, sokak müzisyenlerini desteklemek için belediye sınırları içinde giren alanlarda; sokak müzisyenlerine yer vererek vatandaşların kaliteli müzik ile buluşmasını sağlayacak.

Odunpazarı Belediyesi, sokak müzisyenlerinin adil bir şekilde bu çalışmadan faydalanmasını sağlamak için, müzik eğitmenlerinden oluşan bir jüri ile Odunpazarı Bölgesi’nde sokak müziği yapacak sanatçıları seçti. Gerçekleştirilen seçmelerde, 11 sokak müzisyeni ve grup seçildi. Sokak müzisyenleri, Adalar, Hamamyolu ve Odunpazarı Tarihi Bölge’de kendileri için tahsis edilen yerlerde belirli saat aralıklarında performanslarını sergileyecek. Seçmeleri başarı ile tamamlayarak, Odunpazarı Belediyesi’nin sokak müzisyeni seçilen sanatçıların müzik yapacakları alanlar da kura ile belirlendi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen kura çekilişinde, müzisyenler müzik yapacakları alanları kura ile seçti.

Geçekleştirilen kura çekilişine göre sokak müzisyenleri; ETİ Şehir Göç Müzesi arası, Kurşunlu Külliyesi, Ataol Behramoğlu Kitaplığı önü, Odunpazarı Meydanı, Hamamyolu Caddesi ahşap heykeller alanı, Hamamyolu Caddesi Çocuk Oyun Parkı yanı, Hamamyolu Caddesi Sanat Köprüsü, Hamamyolu Caddesi Defacto mağazası önü, Adalar birinci ve ikinci köprü arası, Adalar Eczanesi ve Adalar MİGROS önünde müzik yapabilecek.     

Her müzisyenin eşit haklarla yararlanması için haftada bir yer değişikliği ile gerçekleşecek olan sokak müziği performansları; Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi zabıta ekiplerinin kontrolünde olacak. Bu proje ile hem sokak müzisyenlerinin özgürce müzik yapması, hem de herkesin sanattan beslenerek mutlu olması sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30