Son derece yakışıksız bir durum

Orhan Durmuş: "Komisyon üyesi Mustafa Önder gerçekleştirilen toplantıda yüzde 36,2 zam yapılması gerektiğini söylemişti. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi ancak enflasyon oranının altında bir yeni yıl zammına onay verebileceğimizi dile getirdik. Meselenin özü ve gerçeği budur."

Son derece yakışıksız bir durum
banner115

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Durmuş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; 

“Yılmaz Büyükerşen’in ‘2021 yılı içerisinde toplu taşıma ve içme-kullanma suyunda herhangi bir zam uygulamayacağız’ paylaşımı tamamen bir rol kapma hareketidir. Zam konusu komisyonda gündeme geldi. Biz enflasyon oranlarını aşmamak ve bu zamların 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olması şartı ile kabul edebileceğimizi dile getirdik.

Komisyonda da bu önerimizi kabul ettiler ve yeni yıldan itibaren enflasyon oranını geçmeyecek şekilde zamlı tarifelerin geçerli olması kararı alındı. Biz komisyon toplantısında ısrarcı davranmasak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 26.11.2021 tarihi itibariyle zamlı tarifeyi uygulamaya sokacaktı. 

Meselenin aslı bu iken, Yılmaz Büyükerşen algı yaratma çabasına girerek, ‘artan maliyetlere rağmen biz zam yapmıyoruz’ havası oluşturması son derece yakışıksız, çirkin ve rol kapma çabasından başka bir şey değildir. Pınar Turhanoğlu Gücüyener de bu doğrultuda bir basın açıklaması yayınladı. CHP’li komisyon üyeleri de gün içerisinde tamamen aklama çabalarına girerek, meselenin özünden uzaklaşarak bir açıklama yaptılar. 

Komisyon üyesi Mustafa Önder gerçekleştirilen toplantıda yüzde 36,2 zam yapılması gerektiğini söylemişti. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi ancak enflasyon oranının altında bir yeni yıl zammına onay verebileceğimizi dile getirdik. Meselenin özü ve gerçeği budur. 

Basit söylemlerle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Yaşananları son derece üzüntü ile karşılıyor ve kendilerine bu durumu yakıştıramıyoruz. Bu tarz çabalar içerisine girerek siyaset algısı oluşturarak puan toplama çabalarını doğru bulmuyoruz. 

Komisyon toplantısında bize verilen yazılı metinlerde tarih kısmı boş bırakılmıştı. Biz karar çıkarsa uygulama tarihi ne zaman olacak diye sorduğumuzda ‘hemen ertesi gün’ yanıtını aldık. Bu yanıttan 26.11.2021 tarihi çıkıyordu. Bizim hemen uygulanabilecek bir zammı kabul etmemiz mümkün değildi. Yeni yıl zammı konusunda anlaştık ve karar öyle alındı. Sonrasında sosyal medya üzerinden yaşanan gelişmeler ve girilen siyasi puan kazanma çabaları bizi üzmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30