Tartışmalı karar yargıya taşındı

AK Parti Odunpazarı ilçe Başkanlığı, Odunpazarı’nın çeşitli yerlerinde içkili mekânlar ruhsatına izin verilmesi kararının durdurulması ve iptali için dava açtı.

Tartışmalı karar yargıya taşındı

Öncelikle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü münasebetiyle sizlerin de aracılığıyla kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kadın, toplumumuzun en temel değeri olan aile kavramının temel taşını oluşturan bir bireydir. Kadınlarımızın; huzurlu, güvenli ve sağlıklı olması aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımızın da yine aynı şekilde kendinden emin olarak güçlü ve iradeli olabilmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir.

Aile kavramının önemi hepimizin de malumu iken ilçemizde yapılması planlanan bir takım çalışmalar ne yazık ki ailelerin huzuruna ve güvenliğine de tehdit oluşturmaktadır. 

Odunpazarı Belediyesi’nde CHP’li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile 6.11.2020 tarihindehukuka ve aile düzenine aykırı bir şekilde alınanmeclis kararı ile Odunpazarı’nın çeşitli yerlerinde içkili mekânlar ruhsatına izin verilmesi bizler için de endişe teşkil etmektedir. Bizler, Odunpazarı Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla alınan kararın hukuka aykırı olduğunu düşünmekteyiz..

Belediye Kanunu’nun 30. Maddesine göre “toplulaştırma” yani bu mekânlarınbelli bir bölgeye toplaması gerekirken Odunpazarıilçemizin çeşitli yerlerine dağıtılmasına karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Anayasa’nın 58. Maddesine göre, “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar vb. kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”İbaresi yer alırken Odunpazarı Belediyesi almış olduğu meclis kararı ile Anayasa’nın bu hükmüne de aykırı davranmaktadır. 

İşyeri Açma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre Odunpazarı Belediye Meclisi, Mülki İdare Amiri’nin(İlçelerde Kaymakamlığın)olumlu görüşü doğrultusunda, bu kararı alması gerekirken; Kaymakamlığın olumsuz görüşüne rağmen alınan bu karar ne yazık ki hukuka aykırıdır.

Yine CHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilen meclis kararı toplum sağlığı ve genel kamu güvenliği açısından hukuka aykırıdır. Ayrıca belirlenen yerlerin resmi ve özel okul binaları, öğrenci yurtları, anaokullar, hükümet binaları gibi yerlere yakınlığı yönetmelik gereğince dikkate alınmadan tespit edilmesi, genel güvenlik düzenin ve asayişin korunmasına engel oluşturan bölgelerde belirlenmesi de Meclis Kararı’nın hukuka aykırı olduğunu göstermektedir. 

Son olarak da kamu yararı önceliğine dayanmayan bu karar,Odunpazarı ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızca da tepkiyle karşılanmıştır. Bizler millet iradesinin her türlü güçten üstün olduğunu savunan Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Odunpazarı’ndaki ve Eskişehir’deki temsilcileri olarak, alınan her kararın milletimizin menfaati doğrultusunda olması gerektiğine inanmaktayız.

Şehrimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın, Siyasi Partiler’in, Sendikaların ve vatandaşlarımızın tepkilerini görmezden gelmek halkçı olduğunu savunan bir siyasi anlayışın temsilcileri açısından tezatlık oluşturmaktadır. Eskişehirli vatandaşlarımızın görüşlerini de dikkate alarak AK Parti Odunpazarı Meclis Grubu adına AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarakOdunpazarıBelediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile alınan kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Eskişehir İdare Mahkemesi’ne dava açmış bulunmaktayız. İnanıyoruz ki mahkemeler, milletimizin vicdanı olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30