Turuncu maske ve kurdele taktılar

Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’na dikkat çekmek turuncu maske ve kurdele taktı. Kazım Kurt, “bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmak tüm bireylerin, hepimizin görevidir” dedi.

Turuncu maske ve kurdele taktılar

Odunpazarı Belediyesi 2021 yılı Kasım ayı meclis toplantısında, meclis üyeleri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’na dikkat çekmek ve LÖSEV’in çalışmalarına farkındalık oluşturmak için turuncu maske ve kurdele taktı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmasında, “Bu önemli hafta, LÖSEV tarafından çocuklara armağan edildi ve bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmak tüm bireylerin, hepimizin görevidir” dedi.
 
Löseminin, bir kan hastalığı olduğuna dikkat çeken Kurt, bu hastalığın en çok 1-5 yaş arası çocuklarda görüldüğünü söyleyerek, erken teşhis edildiği takdirde bu hastalığın tedavi edilebileceğini ifade etti. Kazım Kurt, “Bu hastalıkla mücadelede en büyük desteği sağlayan LÖSEV’dir. Bizler de bugün Lösemili Çocuklar Haftası’nda farkındalık oluşturabilmek adına bu maskeleri taktık” dedi.

“Bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz. Lösemi, önlenebilen, ancak, tedavisi çok pahalı olan bir hastalıktır. Bizlerin yapabileceği en iyi şey, LÖSEV’e destek vererek, bu çocuklarımızın sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktır” şeklinde sözlerine devam eden Kurt “Unutmayalım ki, toplumda lösemi ile mücadelede duyarlılık ve farkındalığın artırılması, bu önemli hastalığın tedavisine olumlu katkı sağlayacaktır” diyerek,  lösemi hastalığıyla mücadele eden tüm hastalara şifa diledi.

EMG Haber Ajansı

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 02:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30