Ülkü Ocakları'ndan asla haydut çıkmaz

MHP Eskişehir Teşkilatı, Kurban Bayramı Münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Ülkü Ocakları'ndan asla haydut çıkmaz
banner127

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir imzalı yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Kurban Allah’a teslimiyet ve yakınlaşmaktır. Kurban Bayramı karşılık beklemeden yapılan iyiliğin ve toplumsal yardımlaşmanın doruk noktasıdır. Toplum olarak kenetlendiğimiz, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, toplumsal bağların daha da güçlendiği bir Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Binlerce yıllık mazisi olan kültürel bağları ve değerleri olan milletimiz, bu manevi iklimi en güzel şekilde değerlendirmenin bilincinde olarak Kurban Bayramı’nın sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyorum.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Ülkü Ocakları, Türk gençliğinin yetişmesinde payı büyük olan, milli şahsiyet yetiştirmekten başka bir gayesi olmayan köklü bir eğitim yuvasıdır. Ülkü Ocakları'ndan asla haydut çıkmaz. Ocaklarımız bizlerin Kutlu Dergâhlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koruyucu kalkanı görevini gönüllü olarak üstlenmiş bir kurumdur. Ülkü Ocaklarında verilen mücadele kutlu bir davanın hak sahiplerinin haydutlara karşı verdiği ve bu uğurda şehadet şerbeti içerek Hakk'a yürüdükleri bir mücadeledir. Ocağa giden genç; madde bağımlısı olmaz, hırsız olmaz, vatan haini olmaz. Fatih olur, Atatürk olur, Başbuğ olur. Kısacası ADAM olur. Ülkü Ocaklarını haydut yetiştirmekle itham eden, onları alkışlayan, yediği kaba tüküren ve kendi haydutluklarını meşrulaştıranları sizlerin huzurunda kınıyorum.

Muhterem Arkadaşlarım, Ormanlar bir ülkenin ciğerleridir. Seyitgazi ilçemize bağlı Yapıldak mahallemiz başta olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarından dolayı hepimize geçmiş olsun diliyorum. Sıcak havalarda peş-peşe meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden üzmektedir. Binlerce hektar alanın kül olduğu, onlarca vatandaşımızın yaralandığı yada zehirlendiği, en önemlisi ekolojik yaşamın geri dönülmez zarara uğrayarak yüzlerce hayvan yok olmuş durumdadır. Çıkan orman yangınlarının %97’si insan kaynaklıdır. Yangınların çıkmasına mani olmak için eğitim ve bilgilendirme konularına önem verilmelidir. Beraberinde yangına sebebiyet veren kişi yada kurumlara verilecek hapis ve idari para cezaları artırılmalıdır. Yanan yerlerin ağaçlandırılma çalışmaları ivedi olarak yapılmalıdır. Lütfen, pikniğimizi Orman Bölge Müdürlüklerinin ve belediyelerce düzenlenen piknik-mesire yerlerinde yapalım. Yaktığımız ateşi mutlaka söndürelim. Bu yerler dışında ateşli piknik yapmayalım. Sönmemiş sigara atmayalım. Anız yakmayalım. Ormanlara çöp atmayalım. Duman görürsek ücretsiz orman yangın ihbar hattı ALO 177’yi arayalım.

Bu duygularla, Eskişehirli hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimizin, mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik eder, Cenab-ı Mevla'dan bizleri birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşturmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bayram süresince akraba, aile ziyareti ve tatil maksadıyla yollara düşen vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını yeni acı ve kayıpların yaşanmaması dileklerimizi yineliyor, Hac Farzı için kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın da Ülkemiz olarak dualarında olabilmeyi ve sağlıcakla sevdiklerine dönmelerini içtenlikle diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30