Üreticiye destek faaliyetleri sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından başlatılan üreticiye destek faaliyetleri pandemi koşullarına uygun bir şekilde devam ediyor. Köylüler ile birlikte üretime katılan gençler, imece usulü çalışarak üreticilere tarlada ürün toplama konusunda destek oluyor.

Üreticiye destek faaliyetleri sürüyor

Sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli projeler üretmeye devam edenEskişehir Büyükşehir Belediyesi, gençlere çevre bilinci aşılamak, geleneksel üretim ileköy yaşamını tanıtmakve grup çalışmasını öğretmek amacıyla düzenlediği üreticilere destek çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Kızılinler Mahallesi’ne giden yaklaşık 20 genç tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katılarak köylülere yardım ettiler.Tarlalardan patates toplayan gençler,imece usulü üreticilere destek oldular. Üretim Kampı sayesinde gençlerle tanışıp onlarla iyi vakit geçirdiklerini belirten Kızılinler mahalle sakinleri “Şehirden buralara gelen gençlerle çok iyi anlaştık. Onlar bize köy işlerinde yardım ettiler biz de onlara köy hayatı hakkında bilgiler verdik. Böyle güzel bir etkinliği düzenlediği için Büyükşehir Belediyemize ve bizlere büyük yardımları dokunan gençlere çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. 

Köy hayatının içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden gençler ise, grup çalışması ile uzun sürecek işleri kısa sürede bitirdiklerini ve bunu keyif alarak yaptıklarını ifade ettiler.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30