Uzmanlarıyla sağlık konuştular

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında başlayan ve ayrı gruplar halinde binlerce kadına verilen kadın sağlığı eğitimleri, kadınları güçlendirmeye devam ediyor. Kırsalda verilen seminerlerin yanı sıra kent merkezinde de kadınlar, alanında uzman personellerce kadın sağlığı konusunda bilgilendiriliyorlar. 

Uzmanlarıyla sağlık konuştular
banner115

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından kadınlara yönelik koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi amacıyla binlerce kadına ulaşan kadın sağlığı eğitimleri, son olarak 71 Evler Mahallesi’nde açılan ESMEK merkezinde verildi. ESMEK kurslarına katılan kadınlara temizlik ve beslenme, güvenli annelik, bedenimizi tanıyalım, kadın sağlığı sorunları, gebeliği önleyici yöntemler gibi konular anlatılarak, kadını ve aileyi korumaya yönelik bilincin oluşturulması amaçlanan eğitime 71 Evler mahalle sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Ev temizliğinde kullanılan malzemelerinin doğru kullanımı konusunda uyarılan kadınlara, evde bulunan karbonat, sirke, limon suyu gibi doğal ve ekonomik malzemelerin kullanılması tavsiye edildi. 7 hafta sürecek eğitimin sonunda, kadınlar sertifikalarını alarak eğitimi tamamlayacaklar. 

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi olarak tüm kadınlara bir telefon kadar uzak olduklarını ifade eden merkez yetkilileri, tüm kadınların kendilerine (0222) 233 08 08 üzerinden ulaşabileceklerini belirtti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30