Vatandaşa yanlış bilgi vermek suçtur

Odunpazarı Belediyesi, TOKİ’nin bir vatandaşın Karapınar 2.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile sosyal medya paylaşımına karşı yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Vatandaşa yanlış bilgi vermek suçtur
banner115

TOKİ’ye sosyal medyadan çağrı yapan Odunpazarı Belediyesi, TOKİ’nin halka yanlış bilgi verdiğine dikkat çekti. TOKİ’ye çağrı yapan belediye, “Yetkinin bize ait olduğunu açıklayan resmi evrakı belediyemizegönderirseniz Karapınar 2. Etapı hemen başlatacağız. Halka yalan yanlış bilgi vermek suçtur. Ya yetkiyi bize verin ya da gereğini yapın” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt iseKarapınar 2’nci etabın 1/1000 ve 1/5000 binlik planlarının hazır olduğuna dikkat çekerek, “Yetkiyi verin projeyi başlatalım” diye konuştu. 


Mehmet Sağdıç isimli vatandaş,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) Karapınar 2.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgilitweet attı. Sağdıç’ın “Eskişehir Karapınar 2 etap kentsel dönüşüm projesi 2012 yılından beri çözüm bekliyor. Huzur, Erenköy, Karapınar mahalleleri yıkılıyor” tweetineTOKİ’den, “Konu hakkında yetki ve sorumluluğu gereği il/ilçe belediyesi ile iletişime geçmemiz gerekmektedir” yanıtı geldi. Yıllardır Karapınar 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ni uygulayabilmek için TOKİ’denyetki almaya uğraşan Odunpazarı Belediyesi, TOKİ’nin vatandaşa verdiği bu cevaba tepki gösterdi. 

YA YETKİYİ BİZE VERİN YA DA GEREĞİNİ YAPIN!
TOKİ’nin vatandaşa doğru bilgi vermediğine dikkat çeken Odunpazarı Belediyesi, TOKİ’ye çağrı yaparak “Yetkinin bize ait olduğunu açıklayan resmi evrakı belediyemize gönderirseniz Karapınar 2. Etabı hemen başlatacağız. Halka yalan yanlış bilgi vermek suçtur. Ya yetkiyi bize verin ya da gereğini yapın” dedi.Odunpazarı Belediyesi’nin TOKİ’ye verdiği cevabı gören vatandaşlar ise TOKİ’ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, yaşanan bu problemin biran önce çözülmesini istedi. 


Konuyla ilgili daha önce birçok yerde açıklamalar yapan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki alabilmek için uzun süre mücadele eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TOKİ’nin Sağdıç’a twetter üzerinden yaptığı açıklamaya adeta ateş püskürdü. TOKİ’yi vatandaşlara doğru bilgi vermeye çağıran Başkan Kurt, “Ya bize yetki verin ya da gereğini yapın” diye konuştu. 

KARAPINAR 2’NCİ ETABIN 1/1000 VE 1/5000 BİNLİK PLANLARI HAZIR
Karapınar 1’inci Etap ve 2’nci Etabın TOKİ'nin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Başkan 
Kurt, “Birinci etap yarım kaldı, bazı eksiklikleri biz yaptık. TOKİ ikinci etabın ihalesini bile yapamadı. Israrla Odunpazarı Belediyesi yapmıyor gibi söylemlerle halkı bizim aleyhimize kışkırtmaya çalışıyorlar. Karapınar 2’nci etabın 1/1000 ve 1/5000 binlik planlarını yaptık, proje gerçekleştirdik. 5-6 katlı bir yükseklik verdik. Herkesi kendi komşularıyla yerleştirmeye gayret ederek proje ortaya koyduk. TOKİ sonra dava açtı. Eskişehir 2’nci idare mahkemesi Odunpazarı Belediyesinin yetkisi olmadığına karar verdi. Buna rağmen; ‘3414 sayılı kanunyürürlüğe girdikten sonra belediyelerce oluşturulacak alanda, ilgili belediye yetkilidir’ diye mahallede bildiri dağıttılar.  TOKİ, bir alanı gecekondu önleme bölgesi ilan ettiyse yetki onun. Karapınar’la ilgili gecekondu önleme kararını TOKİ verdi. TOKİ bu kararı kaldırmadan, biz Karapınar’la ilgili bir şey yapamıyorum. Bu da Karapınar’la ilgili bizim belgemiz. Ben TOKİ’yi vatandaşa doğru bilgi vermeye çağırıyorum. Unutmasınlar, halka yanlış bilgi vermek de suç. TOKİ ya bize yetki versin ya da gereğini yapsın. Bizim Karapınar 2. Etap 1/1000 ve 1/5000 binlik planlarımız hazır. Yetkinin bize ait olduğunu açıklayan resmi evrakı göndersinler, Karapınar 2. Etabı hemen başlatalım”dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30